Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir tavaya tereyağ koyup, eritelim, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, biraz kavuralım. Rendelenmiş sarımsağı, küçük doğranmış biberi ilave edip, kavuralım.
Kıymayı ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim, küçük doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip, bir iki dakika kavuralım, tuz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
Makarnayı ilave edelim ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca kapağını kapatarak ocağın altını kısalım kısık ateşte makarna yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Tarifin Hikayesi
4-6 Kişilik
5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Makarnayı birde bu şekilde deneyin, yapımı oldukça kolay ve pratik, çok lezzetli nefis bir makarna tarifi
Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir tavaya tereyağ koyup, eritelim, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, biraz kavuralım. Rendelenmiş sarımsağı, küçük doğranmış biberi ilave edip, kavuralım.
Kıymayı ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim, küçük doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip, bir iki dakika kavuralım, tuz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
Makarnayı ilave edelim ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca kapağını kapatarak ocağın altını kısalım kısık ateşte makarna yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️