IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Denge bozulursa dünya tepetaklak olur


Hayat hastalanıyor ve her hastanın olduğu gibi hayatın da bize bir mesajı var. Bize göstermek istediği, anlatmak istediği bir mesaj…

Hayatta her şey bir denge üzerine kurulu. İyi- kötü, doğru-yanlış, sıcak-soğuk, neşe-hüzün, doğum-ölüm… Yüzlerce sayabilirim bu şekilde.

Tüm hastalıkların ana nedeni nerede buluşuyor biliyor musun?
“DENGE”nin bozulmasında.

Dünya gerçekten fazlasıyla kötüye gitmeye başladı. En başta BENCİLLİK, ekolojik sistem, RUHSAL açlık, çarpık kentleşme, daha az yeşil, daha çok bina, sevgisizlik, şiddet, yolsuzluk, çıkarlarla gelen rekabet, güvensizlik, kavga, sıkışıklık, kaos, yalnızlık hissi, stres ve bitmek tükenmek bilmeyen acı dolu haberler, bunun üzerine kurulu programlar. Yardım kuruluşlarına bile güvenemez olduk.

Nefesiniz daraldı değil mi? Benim de. Nerede kaldı bütüne hizmet?

Biz büyüdük ve kirlendi dünya.
Hey! Uyan İNSAN. Dünyada bu kadar kirlilik ve bencillik varken ne bekliyordunuz?


  • Yaptığın şeyler bütüne hizmet ediyor mu, bir bak. Yoksa bütüne hizmet etmek için küçücük bir şey yap. Bir tohum ek toprağa, bir hayvanın karnını doyur. Ne bileyim, bir öğrenciyi sevindir. Arzu ettiği bir şey al ona. Birine destek ol. Balık tutmayı öğret birine. El ver yeteneğinden. Güzel bir video çek. Motivasyonu artıran. Güzelliği hatırlatan…Dünya gerçekten fazlasıyla kötüye gitmeye başladı. Bencillik en büyük sorunlardan biri. Büyük şirketler, büyük insanlar size söylüyorum: Büyük balık küçük balığı yer mantığından çıkın artık. Ya küçük balık kalmazsa; birbirinizi mi yiyeceksiniz? Neden doymuyorsunuz? Nasıl bir açlık bu gerçekten anlayamıyorum. Belki de sorgulanmak için muhteşem bir fırsat bu salgın durumu. Bencillik en büyük sorun. Markete gittiğimde bir makarna alayım dedim, bütün makarnalar bitmişti. Senin evinde 20 tane makarna varken ve diğerinde senin bencilliğin yüzünden kalmamışken nasıl için rahat ediyor, anlayamıyorum. Umarım bu yazıyı büyük balıklar okuyordur. Derdim suçlamak değil kimseyi, fark ettirmek. Ne güzel demiş Candan “dünyada ölümden başkası yalan” diye. Hayatın koşuşturmasında kendimizi unutuyoruz. Dostlarımızı, sevdiklerimizi aramayı, içimize dönmeyi. Hey! Sen sadece bedenden mi ibaretsin? Öyle sanıyorsun değil mi kendini? Bak bir hastalık geldi ve her şey durdu. Ölümü sorgulattı. Kendini sorgulattı değil mi? Ben neredeyim, kimim, ne yapıyorum, ne yapmıyorum? Ne için bu kadar çaba ve kaygı? Daha iyisi, daha güzeli, daha fazlası… derken dengen kaydı, farkında mısın? Beden ölümlü. Ruhun daima var olacak, dönüşümsel olarak. Biraz da içine dönsen nasıl olur? Ocak ayında gittiğim Demartini semineri bana şunu öğretti; bir şey kötü ise getirdiği güzellikler var, bir şey iyi ise getirdiği bedeller var.
  • O zaman bu salgın bize durmayı ve fark etmeyi öğretiyor; içimize dönmeyi, meditasyon yapmayı, NEFES almayı, yüklediğimiz arzulardan, anlamlardan özgürleşmeyi… Senden daha iyileri de var, daha kötüleri de… Olduğun halinle mutlu olmaya odaklan. PAYLAŞ. İnsan verdikçe çoğalır, azalmaz. Sen de fazla olanı ver birine. Bunu dene. Korkma. Kelebek etkisi gibi her şey. Yapılan bir iyilik bin iyilik getirir, göremesen de. Çünkü kuantum fiziğine göre hepimiz aslında görünmez ağlarla birbirimize bağlıyız.Dünya gerçekten fazlasıyla kötüye gitmeye başladı. Sevmeyi ve sevilmeyi unuttuk. Yapılan araştırmalar sarılmanın, sosyalleşmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve mutluluk hormonunu olumlu yönde etkilediğini söylüyor. Arzularımızdan dolayı KÖR olduk. Göremiyoruz. Bir çocuğun masumiyetini, doğanın kirlendiğini, organik bir şey kalmadığı için zehirlendiğimizi, beynimiz yıkandığı için bir ve bütün olarak bakacağımıza, kendimizi toplumdan ayırdığımızı GÖREMİYORUZ. Bende yok onda var diye fesat bakıyoruz. Hayatı bir bütün olarak göremiyoruz. Demartini der ki bir insana baktığında hayran olarak gördüğün şeyde kişi diğer tarafını da yaşıyor. Örneğin işinde başarılıysa, ilişkilerinde başarısız oluyor. Bir şeyde kazanıyorsa, bir şeyde kaybediyor. Ah hayata yüklediğimiz anlamlar… Nereden bakıyorsak öyle görüyoruz. Sevgiyle bakarsan sevgi görürsün, öfkeyle bakarsan öfke, yargıyla bakarsan yargı… Böyle uzar gider.
  • Dönüşebilenler zihinsel ve fiziksel hastalığı yenecekler. SEVGİde kal, korkuda değil. Zihin hasta ise beden de hasta. İyileşmek istiyorsan önce beyninle bütün olarak bakmayı öğren ve endişenin yerine sevgiyi koy. Direnci bırak. Neye direnç gösterirsen onu hayatına çekersin. Yapman gerekeni yap ve teslim ol. Olması gereken en doğru şekilde oluyor limitli zihinlerle göremesek de. Nefes al ve hücrelerini toksinlerden arındır. Unutma nefesle bedenindeki toksinlerin yüzde 70’ini atıyorsun. Farkındalığını yükselt. Hayatına hizmet etmese o deneyimi yaşamazdın inan buna. Her şey amacına uygun olarak gerçekleşir ve her birinin bir nedeni vardır. Tıpkı korona virüsü gibi. İyilik bulaşıcıdır, tıpkı hastalık gibi. Tersine çevir bakış açını…
Bütüne şifa olması umuduyla…


uplifers.com

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık