IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen BBQ SAUCE

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Renkler Psikolojimizi Nasıl Etkiler?


Renk; doğal ya da yapay ışıkların objelerden yansıyarak beynimizde oluşturduğu bir görüntüdür. Yani yansıttıkları ışık renginde görünürler.

Renkler ana renkler ve ara renkler olarak ikiye ayrılır. Mavi, sarı, kırmızı ana renkleri oluştururken ana renklerin karışımıyla oluşan yeşil, mor ve turuncu gibi renkler de ara renkleri oluşturmaktadır.

Renkler Psikolojimizi Etkiler mi?

Hayatımızın her alanında bizimle birlikte olan renklerin psikolojimiz ve davranışlarımız, hatta kan basıncımız üzerinde bile etkileri vardır. Şimdi bu etkilere birlikte göz atalım.

Kırmızı:

Oldukça dikkat çekici bir renk olan kırmızı, mutluluğu temsil etmektedir. İştah açıcı bir özelliği bulunmaktadır, bu yüzden birçok yiyecek ve içecek markasının tercihidir. Kırmızı rengin kan akışını hızlandırıcı etkisi de mevcuttur.

Sarı:

Kırmızı gibi dikkat çekici bir renk olan sarı neşeyi temsil eder. Dikkat çekici özelliği nedeniyle taksi ve okul servislerinde tercih edilmektedir. Sarı renk aynı zamanda dengesizliği de ifade eder.

Turuncu:

Turuncu renk eğlenceyi temsil eder. Hareketlilik, canlılık ile ilişkilendirilen dikkat çekici bir renktir. Metabolizmayı hızlandırıcı özelliğinin yanında zihni uyanık tutma özelliği de bulunmaktadır. Bu özelliği nedeniyle çalışma ortamlarında, özellikle okullarda tercih edilmektedir.

Mor:,

Hüzün ve yalnızlığın rengidir fakat burjuvaziyi de temsil etmektedir. Bazı çalışmalarda depresyona yatkın kişilerin mor rengi diğer renklere göre daha çok kullandığı gözlemlenmiştir.

Yeşil:

Yeşil renk yeniden doğuşun sembolüdür. Doğayı ve huzuru temsil eder. Güven verici ve sakinleştirici özellikleri bulunmaktadır.

Mavi:



Huzuru ve sakinliği temsil eder. Mavi renk, gençlik ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda mavinin iştah azaltıcı özelliği de vardır.

Beyaz:

Temizlik ve saflığı temsil eder. Serinlik ve canlılık ile de ilişkilendirilir. İstikrar ve güvenin simgesidir.

Pembe:

Mutluluk veren tatlı bir renktir. Pembenin sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda lezzet ile de ilişkilendirilir.

Siyah:

Hırs ve gücü temsil eder. Siyah birçok toplumda matemi temsil etmektedir. Ayrıca konsantrasyonu arttıran bir özelliği de vardır.

Gri:

Tarafsızlığı temsil eder. Olgunluk ile ilişkilendirilir.

bilgiustam.com
Chloe bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık