IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Mayıs.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Furacin Soluble Dressing Pomat





Furacin Soluble Dressing Pomat

İlaç Etken Maddesi: Nitrofurazon
İlaç Marka İsmi: Furacin Soluble Dressing Pomat
Bilgi: Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.

Nitrofurazon topikal Nedir?

Nitrofurazon topikal yaralar, yanıklar, cilt enfeksiyonları, ülserler ve cilt ile ilgili doku nakilleri öncesi cildin yüzeysel hazırlığı için kullanılan antibakteriyel* bir ilaçtır. Nitrofurazon topikal pek çok bakteri türü üzerine öldürücü etki gösterir. Nitrofurazon topikal’in tam olarak çalışma mekanizması bilinmemektedir.

( *antibakteriyel: Bakterileri tahrip eden veya onların büyümesini engelleyen, bakterilere karşı etki gösteren.)

Nitrofurazon topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunması;
ikinci ve üçüncü derece yanıklarda tedaviye ek olarak;
geçmişinde dirençli bakteriyel hastalık salgınlarına rastlanan hastanelerde, bakteri bulaşmasının organ naklinde redde yol açabileceği durumlar.
Nitrofurazon topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Nitrofurazon topikal Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Nitrofurazon topikal kullanımı sırasında cildinizde ağır tahriş (kaşıntı, kızarıklık, kabarcık, yanma, vb.) gözlerseniz ya da başka bir enfeksiyon daha geliştiğini fark ederseniz, Nitrofurazon topikal kullanımını durdurunuz ve doktorunuza başvurunuz.

Nitrofurazon topikal kullanımı sırasında ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri, saç boyaları veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, cildi soyan ürünler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.

İlacın ağzınıza veya gözlerinize temasından kaçınınız. Eğer ilaç ağzınıza veya gözlerinize temas ederse hemen bol su ile yıkayınız.

Nitrofurazon topikal Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Nitrofurazon’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer herhangi bir rahatsızlığınız, özellikle de cilt veya alerji problemleriniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Nitrofurazon topikal kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.:

böbrek yetmezliği;

glikoz – 6 – fosfat dehidrojenaz (G6PDH) enzimi eksikliği.

Bu gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz Nitrofurazon topikal’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Nitrofurazon topikal Kullanabilir miyim?

Nitrofurazon topikal’in anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Nitrofurazon topikal kullanmayınız. Nitrofurazon topikal’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Nitrofurazon topikal kullanmayınız.

Nitrofurazon topikal Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Eğer tedavi ettiğiniz bölge ellerinizde değilse ilacın kullanımından önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.

Tedavi uygulanacak bölgenin bütünüyle kaplanmasına yetecek kadar ilacı ilgili bölgeye bir gazlı bez veya spatül yardımı ile uygulayınız. İlacınızı geniş yanık alanlarına uygularken, ilacı önce steril gazlı bez üzerine yayınız ondan sonra ilgili bölgeye uygulayınız. Ameliyat yaraları ve geniş yanık yaralarına ilaç uyguladındıktan sonra ilgili bölgenin vazelinli bir gazlı bez ile kapatılması pansumanın yapışmasını önler ve bu şekilde pansumanın birkaç gün açılmadan bırakılması mümkün olur. Pansuman çıkarılırken gazlı bezin serum fizyolojik ile ıslatılması, çıkarılmasını kolaylaştırır.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ürünleri aynı cilt alanında kullanmayınız. İki ürünün aynı anda kullanılması etkileşime veya ciltte tahrişe sebep olabilir.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan uygulamanız gerekenden çok daha fazla dozda uyguladığınızı düşünüyorsanız ya da bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. Nitrofurazon topikal’in doz aşımı belirtileri bilinmemektedir.

Nitrofurazon topikal Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

İlacın ağzınıza veya gözlerinize temasından kaçınınız. Eğer ilaç ağzınıza veya gözlerinize temas ederse hemen bol su ile yıkayınız.

Ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri, saç boyaları veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.

Nitrofurazon topikal’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

kaşıntı;
hafif cilt döküntüsü (kızarıklık, kabarcık gibi).
Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Nitrofurazon topikal ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Diğer yüzeyden sürülen cilt ilaçları Nitrofurazon topikal’in emilimini veya etkinliğini değiştirebilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ilaçları Nitrofurazon topikal ile birlikte kullanmaktan kaçınınız.

Bunlardan farklı olarak Nitrofurazon topikal ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Reçeteli veya reçetesiz satılan başka bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Nitrofurazon topikal’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

İlaç Fiyatı ve Ödeme Bilgileri

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Furacin Soluble Dressing Pomat ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Furacin Soluble Dressing Pomat ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Furacin Soluble Dressing Pomat ‘ı asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Furacin Soluble Dressing Pomat 'ı sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık