IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Ativan (Lorazepam)


Ativan Expitet ( lorazepam ), benzodiazepinler adı verilen bir ilaç grubuna aittir . Lorazepamın beyindeki belirli nörotransmiterlerin aktivitesini artırarak çalıştığı düşünülmektedir.

Ativan, anksiyete bozukluklarını ve nöbet bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır .

İnternet üzerinden veya ABD dışında Ativan satın almak tehlikelidir. ABD dışındaki ilaçların satışı ve dağıtımı, Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) güvenli kullanım düzenlemelerine uymamaktadır. Bu ilaçlar tehlikeli bileşenler içerebilir veya lisanslı bir eczane tarafından dağıtılamaz.


Önemli Bilgi
Dar açılı glokom, şiddetli solunum yetmezliği, miyastenia gravisiniz varsa veya Valium veya benzeri bir ilaca alerjiniz varsa Ativan’ı kullanmamalısınız.

Hamileyseniz Ativan kullanmayın. Lorazepam bir yenidoğanda doğum kusurlarına veya hayatı tehdit eden yoksunluk semptomlarına neden olabilir.

Lorazepam alışkanlık oluşturabilir ve sadece reçete edilen kişi tarafından kullanılmalıdır. Alışkanlık oluşturan ilacın yanlış kullanımı bağımlılık, aşırı doz veya ölüme neden olabilir. Ativan asla başka biriyle, özellikle de uyuşturucu bağımlılığı veya bağımlılığı öyküsü olan biriyle paylaşılmamalıdır. İlacı, başkalarının ulaşamayacağı güvenli bir yerde saklayın.

Lorazepam’ı alkol, opioid ilacı veya uyuşukluğa neden olan veya nefesinizi yavaşlatan diğer ilaçlarla alırsanız ölümcül yan etkiler ortaya çıkabilir.

Bu ilacı almadan önce;
Aşağıdakilerden herhangi biri sizde varsa Ativan’ı kullanmamalısınız:

dar açılı glokom ;
herhangi bir benzodiazepine ( diazepam , alprazolam , lorazepam, Klonopin , Restoril , Tranxene , Valium , Versed , Xanax ve diğerleri) karşı alerjik reaksiyon öyküsü .
Ativan’ın sizin için güvenli olduğundan emin olmak için, doktorunuza söyleyin:

KOAH ( kronik obstrüktif akciğer hastalığı ) veya uyku apnesi (uyku sırasında duran solunum ) gibi solunum problemleri ;
uyuşturucu veya alkol bağımlılığı;
depresyon , ruh hali sorunları veya intihar düşünceleri veya davranışları;
böbrek veya karaciğer hastalığı ;
nöbetler ;
glokom
Hamileyken lorazepam kullanırsanız, bebeğiniz ilaca bağımlı hale gelebilir. Bu, doğumdan sonra bebekte hayatı tehdit eden yoksunluk belirtilerine neden olabilir. Alışkanlık oluşturan ilaca bağımlı olarak doğan bebeklerin birkaç hafta boyunca tıbbi tedaviye ihtiyacı olabilir.

Ativan kullanırken emzirmemelisiniz. Ativan, 12 yaşından küçük herhangi birinin kullanımı için onaylanmamıştır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık