IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Aralık.2019   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
DSİ personeli, görevi gereği gittiği yerde doğada nadir görülen Beyaz Gelincik'i görüntüledi


Görevi gereği Sivas'ın Hafik ilçesine giden DSİ personeli şahıs, doğada nadir olarak görülen Beyaz Gelincik'i fotoğraflamayı başardı. Renk değiştirebilme özelliğiyle yazın kahverengi, kışın ise beyaz olan gelinciği görüntüleyen şahıs, "ne sincaba benziyor, ne de fareye benziyor" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.






Sivas'ın Hafik ilçesinde bir vatandaş, kış aylarında renk değiştirip kahve renginden beyaz renge bürünen ve hızlı hareket ettiği için çok fazla görüntülenemeyen gelincik türünü görüntülemeyi başardı


GÖRÜR GÖRMEZ TELEFONUNA SARILDI
Devlet Su İşlerinde görevli Burak Ayvalıoğlu, görevi icabı gittiği Hafik ilçesinde doğada nadir olarak görünen ve hızlı hareket ettiği için çok fazla görüntülenemeyen gelinciği fark etti. Bu anı kaçırmak istemeyen Ayvalıoğlu, cep telefonuna sarıldı. Yaz aylarında kahverengi, kış aylarında ise renk değiştirerek beyaz renge bürünen gelinciği, beyaz rengi ile görüntülemeyi başardı.





"GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM"
Gelincik türünü görüntüleyen Burak Ayvalıoğlu, gelinciği görünce çok şaşırdığını belirterek, " Görevimiz icabı Hafik İlçesine gitmiştik. Orada su debisi ölçümü yaparken Köprünün kenarında ne fareye benzeyen ne de Sincaba benzeyen bir hayvan gördük. O anda fotoğraflamak istedim. Ama çok da hızlı olduğu için çok fotoğraf alamadım. Birkaç tane fotoğraf aldım. Bunun akabinde eşime gönderdim. Eşim, beyaz gelincik, kutup gelinciği diyerek isminin geçtiğini görmüş. İnternette araştırıp baktığımda nesli tükenmekte olan nadir görülen bir hayvan olduğu yazmaktaydı. Böyle haberler vardı. Gelinciği görünce şaşırdım. Ne sincaba benziyor ne fareye benziyor. Böyle uzun kuyruğu var. Burada hiç beyaz sincap görmemişiz hep kahverengi görmüşüz" dedi.








Kaynak: İHA
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık