IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Ekim.2021   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
İlk defa keşfedilen esrarengiz canlı! İsmi daha konulmadı, kan emerek hayatta kalıyor




Japonya'da daha önce benzerine rastlanmamış esrarengiz bir canlı bulundu. Suda yaşayan canlının ismi henüz belli değil ancak kan emdiği tespit edildi. Üzerindeki rengini de kandan alıyor.Japonya'nın en kuzeydeki adası Hokkaido'daki sahil kasabası Rausu yakınlarında balıkçılar tarafından dünyada ilk kez görülen bir canlı keşfedildi. İsmi henüz konmayan canlı kan emiyor. Üzerindeki pembemsi rengi de kan emmesinden aldığı düşünülüyor.

KARNI DÜZLEŞTİĞİNDE ACIKIYOR
Independent'te yer alan habere göre temmuz sonunda Aquamarine Fukushima'da sergilenmeye başlayan kabuklu hayvan, sahil kasabasında balıkçılar tarafından bulundu. Yaratığın 800 ila bin 200 metre derinlikte yakalandığı ve keşfedildiği anda karnının şiş göründüğü aktarıldı. Yetkililer yaratığın karnı düzleştiğinde acıkmış olacağını söylüyor.

KAN EMİCİ BİR PARAZİT
Görenlerin iştahını kabartan bu kabuklu canlı, aslında kan emici bir parazit. Zira doğada Rocinela cinsi, genellikle diğer deniz canlılarının sırtlarında veya iç organları arasında yaşam sürdürüyor. Hibino bu cinsin çoğu üyesinin aslında donuk ve kahverengi göründüğünü ama bu özel canlının muhtemelen eski ev sahibinin rengini aldığını ifade etti.

BESLENDİĞİ BALIĞIN KAN RENGİNİ ALMIŞ
Akvaryum yetkilisi, "Parazit olduğu için beslendiği balığın kan renginin aktarıldığını düşünüyoruz" diye konuştu. Ancak hayvanın bu çiğ balık görünümünü elde etmek için tam olarak neyle beslendiğini bilmek mümkün değil.

"BİZİM İÇİN HAYATTA KALDI"
Uzmanlar sadece üç santimetre uzunluğundaki kabuklunun kendinden daha büyük tüm deniz canlılarının üzerinde kolayca saklanabileceğini belirtiyor.

"Hayvanı ne kadar süre sergileyebileceğimizi ve hatta hayatta kalıp kalamayacağını bile bilmiyorduk" diyen Hibino, yaratığa minnettarlığını şöyle ifade etti: Ama o dayandı, bizim için hayatta kaldı.

Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık