IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması Neden Olur?


Muhabbet kuşu tırnak kanaması nasıl durdurulur açıklamadan önce bu durumun nedenlerinden söz edelim. Genellikle muhabbet kuşu sahiplerinin muhabbet kuşlarının tırnaklarını keserken kanamaya neden olması mümkündür ancak bu durum, tamamen istemsiz şekilde ve kazara meydana gelebilir. Çok hareketli ve yaramaz bir kuşunuz varsa ya da kuşunuzu tutarken bir yandan tırnaklarını kesmede zorlanıyorsanız bu aşamada tırnaklarını keserken kanatmanız da olasıdır. Kuşunuzun tırnaklarını keserken kanattıysanız muhtemelen çok derin ve ciddi bir yara olmayacaktır ancak yine de büyük bir yara olduğunu düşünürseniz veterinere danışmanız da en iyisidir.

Kimi zaman muhabbet kuşlarının tırnaklarının çok fazla uzaması ya da tırnak kesme işlemi sırasında tırnakların uçlarının pürüzlü kalması sonucunda tırnakların farklı alanlara takılması mümkündür. Bununla beraber kuşunuzun gagasını ve tırnaklarını törpüleyebileceği alanların da kafes içerisinde yer almaması, kuşunuzun tırnaklarının sivri şekilde uzamasına neden olabilecektir. Bu durumda örtü, koltuk, kıyafet, perde ve benzeri pek çok alana kuşunuzun tırnaklarının takılması da olasıdır.

Eğer kuşunuzun tırnağının bir noktaya takıldığını görürseniz onun tırnağını yavaş ve sakin şekilde oradan kurtarmaya çalışın. Kimi zaman da kuşlar ani hareketleri ve korkuları nedeniyle takılan tırnaklarını kurtarmak amacı ile büyük bir uğraş verebilirler. Bu durumda da kuşunuzun tırnağının zarar görmesi söz konusu olabilecektir.

Evcil Kuş Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
Farklı pek çok nedene bağlı şekilde kuşunuzun tırnaklarında kanama görebilirsiniz. Benzer şekilde kuşunuzun ayağını bir yere sıkıştırması, sıkışan ayağını panik ile çekmesi, takılması, bir yere tırnağını çarpması gibi pek çok etken aslında tırnaklarda kanamaya neden olabileceği için bu tip durumlarda ani şekilde müdahale etmek ve sakin kalmak önemlidir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık