IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Süt Böreği


üt Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Un (Aldığı kadar)
Süt şerbeti için
  • 4 su bardağı süt
  • 1-5, 2 su bardağı şeker
Arasına ve üzerine
  • 250 g fındık (İri kıyılmış)
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta


Süt Böreği Nasıl Yapılır?


  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.
  • Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.
  • İster bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere, isterseniz de çember kurabiye kalıbıyla veya bardak yardımı ile daireler kesin.
  • Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.
  • Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra servis edin.


lezzet




  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık