IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Patatesli Dolamber Böreği (Kütahya)


tatesli Dolamber Böreği (Kütahya) Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için
  • 6 su bardağı böreklik un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
  • 8 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Arası için
  • 80 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ


Patatesli Dolamber Böreği (Kütahya) Nasıl Yapılır?


  • Önce iç harcı için patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ve 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyip haşlanmaya bırakın.
  • Haşlanan patatesi süzün ve çatal yardımıyla ezin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Hamuru hazırlamak için unu yoğurma kabına alın, ılık su ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan unu da ilave edip iyice özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzerini kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken tereyağını eritin ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Tezgahı hafif unlayın ve hamuru 8 eşit bezeye bölüp üzerini örtün. İlk bezeyi alıp unlayarak oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde incecik açın.
  • Üzerine tereyağlı karışımdan 3-4 kaşık dökün ve yufkanın her yerine sürün. Yufkanın dış kısmına patatesli harçtan rulo şeklinde yayın.
  • Ve dıştan içe doğru çekiştirerek ortaya doğru sarın. Yufkanın orta kısmına parmağınızla bir delik açın ve yufkayı bölüp uzun bir rulo elde edin. Ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın. Yuvarlak bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve sardığınız hamuru ortasına yerleştirin.
  • Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve tepsideki hamurun bitiminden başlayıp etrafına sararak tepsiyi doldurun.
  • Tepsi dolunca üzerine kalan yağı sürün ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık