IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
27.11.2023 Günün Yemeği


Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler
1
kilogram
hamsi
İç Harcı İçin:
1/2
demet
taze soğan
1/2
demet
maydanoz
1
adet
orta boy kuru soğan
(rendelenmiş)
2
yemek kaşığı
mısır unu
1
çay kaşığı
tuz
1/2
çay kaşığı
karabiber
Hamsileri Kızartmak İçin:
1/2
su bardağı
mısır unu
1
su bardağı
ayçiçek yağı



Hamsi Kuşu Tarifinin Püf Noktası
Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

Hamsi Kuşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzün.

Taze soğanları ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı rendeleyin ve derin bir kaseye ekleyin. Üzerine mısır unu, karabiber ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.

Fileto haline gelen hamsilerden üç tanesini yan yana gelecek şekilde elinize alın. Toplamda 4 adet hamsi ile 1 adet hamsi kuşu yapılacak.

Ortasına iç harcından ekleyin ve dördüncü hamsiyi de boş kalan yere yerleştirin.

Elinizde sıkıca kapatın ve şekil alması için hafifçe sıkın.

Şekil alan hamsi kuşunu mısır ununa bulayıp bir tabağa alın.

Derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağına balıkları atın.

Her iki yüzü de güzelce kızarana kadar pişirin.

Pişen hamsi kuşlarını peçete serili tabağa alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın.

Arzuya göre maydanozlu soğan salatası ile sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık