IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
www.eylulsohbet.net
Giz tansiyonu kör edebilir.


Göz tansiyonunun ihmal edilmemesi gerektiği tedavi edilmezse körlüğe kadar gidebileceği belirtildi.



Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, göz tansiyonu (glokom) konusunda yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı.

Prof. Dr. Selim Doğanay, "Göz tansiyon yüksekliği, görme sinirinin tahribine yol açan sinsi bir hastalıktır. Dünya genelinde körlüğe yol açan en önemli ilk üç hastalık arasında gösterilmekte olup, körlük oluştuktan sonra tedavisi mümkün olamamaktadır. Bu nedenle glokom hastalığının erken teşhis edilmesi göz sağlığı açısından hayatidir. Her yıl özellikle ailesinde göz tansiyonu hikayesi olan kişiler, düzenli göz muayenesi olmalıdır.

Dünya genelinde üç milyon kişi göz tansiyonu nedeni ile görememektedir. Yaklaşık 100 milyon kişinin artmış göz içi basıncı vardır ve yıllık ortalama 2,4 milyon kişi glokom teşhisi almaktadır" dedi.

Prof. Dr. Doğanay, göz tansiyonu belirtilerini, "Zaman zaman bulanık görme, sabahları belirginleşen baş ağrıları, geceleri ışıkların etrafında ışıklı halkalar görülmesi, göz etrafında ağrı, bulantı-kusma" şeklinde sıraladı.

Doğanay, göz tansiyon riskini arttıran faktörleri de şöyle sıraladı:

"35 yaşın üzerinde olma, ailede göz tansiyon yüksekliği öyküsünün olması (genetik yatkınlık), şeker hastalığı, şiddetli kansızlık, yüksek veya düşük vücut tansiyonu, yüksek miyopi, yüksek hipermetropi, migren, uzun süreli kortizon tedavisi, geçirilmiş göz yaralanması. Bu özelliklere sahip kişilerde, göz tansiyonu hastalığının ortaya çıkma riski normalden daha yüksek olduğu için, bu kişilerin görme sinirindeki hasarın erken tespiti amacıyla düzenli olarak göz muayenelerini yaptırmaları gereklidir."
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık