IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Google, Android uygulama açılma hızını yüzde 30 artırdı




Google, Android Geliştiricileri için yayımladığı bir blog gönderisinde Android uygulama açılma hızını yüzde 30 oranında artırdığını duyurdu. Bu güncelleme kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecek ve iOS ile rekabet için önemli bir adım olacak.

Android kullanıcılarının işletim sistemi ile ilgili en şikayetçi olduğu noktalardan birisi hiç şüphesiz uygulamaların yavaş açılması. Teknoloji devi Google bunun için çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda şirketin kısa süre önce yayımladığı blog gönderisine göre Android uygulama açılma hızı artıyor. İşte ayrıntılar!

Android uygulama açılma hızı yüzde 30 artıyor!

Google, Android Geliştiricileri için yayımladığı bir blog gönderisinde önemli bir rapor paylaştı. Tabii bu rapor Geliştiriciler için yayımda olan web sayfasında paylaşılmış olsa da normal kullanıcıları da oldukça yakından ilgilendiriyor.



Şirket, Android Runtime (ART) için önemli bir güncelleme paylaştı. Buna göre ART 13'te Android uygulamaların açılış süresini yüzde 30 oranında hızlandırmayı başardığına dikkat çeken Google, bunun kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyeceğini ve Apple'a ait iOS işletim sistemi ile rekabet için önemli bir nokta olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir – WhatsApp için büyük güncelleme: Ayarlar sayfası gidiyor!

Bilmeyenler için Android Runtime (ART), Google tarafından Android işletim sistemi için geliştirilen bir uygulama çalıştırma ortamıdır. Bunu daha açık bir dille anlatmak gerekirse, uygulamaların çalıştırılmasından sorumlu yazılımdır.

ART, kullanıcı bir uygulama başlattığında söz konusu uygulamanın kodlarını cihazın anlayabileceği dil olan makine diline çevirir. Google ise bu yazılımda sürekli olarak çalışmalar yürütüyor ve performansı yükseltmeye çalışıyor.



Aktarılan bilgilere göre demin sözünü ettiğimiz uygulama açılış süresini kısaltan performans yükseltmesi, ART 13 kullanan Android 13 işletim sistemli cihazlara Google Play güncellemesi ile birlikte sağlandı. Yakın zamanda çıkması beklenen ART 14 sürümü ile birlikte daha fazla cihaza sunulması bekleniyor.

Peki sizler Google'ın Android uygulama açılma hızının yükseltme çalışmaları hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık