IRCForumda - En İyi IRCForum Sayfasi
  sohbet


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Eylül.2022   #1 (permalink)
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Zeyve Kebabı



 

ve Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg orta yağlı keçi veya koyun eti
  • 500 gr kuru soğan
  • 500 gram yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kg domates
  • 250 gr kuyruk yağı veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik


Zeyve Kebabı Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle koyun veya keçi etini kuşbaşı doğrayın.
  • Yeşil biberleri ortalama 2 cm büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı da küçük kareler şeklinde doğrayabilirsiniz.
  • Sacı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ocağa yerleştirin. Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayıp sacın tabanına koyun.
  • Geniş bir kabın içerisinde doğradığınız tüm malzemeleri karıştırın. Karabiber, kekik ve tuz ilave edin.
  • Kuyruk yağını birkaç dakika karıştırdıktan sonra, kalan malzemeleri sacın içerisine alın.
  • Malzemeleri sacda karıştırırken, kenarda mutlaka 2-3 adet domates ve 4-5 adet biber bırakın.
  • Kebabın pişmesine yaklaşık 15 dakika kala, yuvarlak doğranmış domates ve uzunlamasına doğranmış biberleri de sacın kenarına dizin.
  • Et tamamen pişince üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeyve Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • İsteğe göre kuzu eti de kullanabilirsiniz.
  • Kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız, tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Kebabı ocak yerine taş fırında veya ateşin üzerinde de pişirebilirsiniz.
  • Kebabın pişmesine 1 dakika kala, üzerine dilimlenmiş ekmek koyarak bu şekilde kızartabilirsiniz.
  • Pişen kebabın ortasına pirinç pilavı koyarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.


lezzet


ve Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg orta yağlı keçi veya koyun eti
  • 500 gr kuru soğan
  • 500 gram yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kg domates
  • 250 gr kuyruk yağı veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik


Zeyve Kebabı Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle koyun veya keçi etini kuşbaşı doğrayın.
  • Yeşil biberleri ortalama 2 cm büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı da küçük kareler şeklinde doğrayabilirsiniz.
  • Sacı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ocağa yerleştirin. Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayıp sacın tabanına koyun.
  • Geniş bir kabın içerisinde doğradığınız tüm malzemeleri karıştırın. Karabiber, kekik ve tuz ilave edin.
  • Kuyruk yağını birkaç dakika karıştırdıktan sonra, kalan malzemeleri sacın içerisine alın.
  • Malzemeleri sacda karıştırırken, kenarda mutlaka 2-3 adet domates ve 4-5 adet biber bırakın.
  • Kebabın pişmesine yaklaşık 15 dakika kala, yuvarlak doğranmış domates ve uzunlamasına doğranmış biberleri de sacın kenarına dizin.
  • Et tamamen pişince üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeyve Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • İsteğe göre kuzu eti de kullanabilirsiniz.
  • Kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız, tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Kebabı ocak yerine taş fırında veya ateşin üzerinde de pişirebilirsiniz.
  • Kebabın pişmesine 1 dakika kala, üzerine dilimlenmiş ekmek koyarak bu şekilde kızartabilirsiniz.
  • Pişen kebabın ortasına pirinç pilavı koyarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
reklam ver

~ BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ ~

sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık