IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Salatalık Meftunesi


atalık Meftunesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500-750 g kuşbaşı et (Kemikli ya da kemiksiz)
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 3 adet iri boy salatalık
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı (Veya 25-30 g tereyağı)
  • 3 adet orta boy domates (Rendelenmiş veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 3-4 diş sarımsak (Dövülmüş)
Sumak için
  • 1/2 su bardağı tane sumak
  • 2 su bardağı içme suyu


Salatalık Meftunesi Nasıl Yapılır?


  • Eti orta boy bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırmak suretiyle 8-10 dakika kavurun. Yağı ekleyip 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Rendelenmiş domatesi ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak suyu ilave edin ve et yumuşayana kadar pişirin.
  • Salatalıkları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çay kaşığıyla çıkardıktan sonra iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
  • Salatalıkları yumuşayan etlerin üzerine ilave ettikten sonra tuz ile karabiberi serpin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Tane sumağı ufak bir tencerede su ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Böylece sumağın ekşisi ve rengi çıkmış olacaktır. Sumağın suyunu süzün.
  • Sumak suyunu tencereye ilave edin ve salatalıklar iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Ocağın altını kapatınca sarımsakları ekleyerek karıştırdıktan sonra sıcak servis edin.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık