IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Aralık.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Avrupa Merkez Bankası faizi son 14 yılın zirvesine çıkardı




Son dakika: ABD Merkez Bankası'nın 50 baz puan artışla faizi son 15 yılın zirvesine çıkarmasının ardından Avrupa Merkez Bankası da merakla beklenen kararını açıkladı. Fed gibi 50 baz puanlık artışa giden ECB, politika faizini 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.ABD Merkez Bankası'nın ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) da yılın son faiz kararını açıkladı. Fed gibi faiz artış hızını yavaşlatan ECB, politika faizinde 50 baz puanlık artışa gitti. Banka geçen ay 75 baz puanlık artış yapmıştı.

FAİZ SON 14 YILIN ZİRVESİNDE
ECB faiz artış kararıyla birlikte ana refinansman oranını yüzde 2,5'e, marjinal borç verme imkanı yüzde 2,75'e ve mevduat faizini yüzde 2'ye yükseltti. Böylece faiz 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.


ECB'DEN ENFLASYONLA MÜCADELE VURGUSU
Bankadan yapılan açıklamada parasal sıkılaşmanın planlandığı gibi martta başlayacağı ve öngörülebilir hızda gerçekleşeceği belirtildi. Açıklamada yine enflasyonla mücadele vurgusu yapıldı.

SON 4 TOPLANTIDA FAİZİ 250 BAZ PUAN ARTIRDILAR
ECB, 8 Eylül'de tarihinde ilk kez 75 baz puanlık faiz artışına gitmiş, iki toplantıda art arda 75 baz puan faiz artırmıştı.. ECB, 11 yıllık aranın ardından faiz artışlarına 21 Temmuz'da 50 baz puanla başlamıştı. Böylece son 4 toplantıda toplamda 250 baz puanlık faiz artışı gelmiş oldu.

FED FAİZİ SON 15 YILIN ZİRVESİNE ÇIKARMIŞTI
ABD Merkez Bankası, dün akşam açıkladığı kararla 50 baz puanlık faiz artışına gitti. Art arda 7. kez faiz yükselten Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı. Böylece ABD'de faiz 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık