IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.Mayıs.2023   #1
Çevrimiçi
İdam ipli kıyafetle kırmızı halıda boy gösteren İranlı model hükümet yetkililerini sinirlendirdi


İranlı model Mahlagha Jaberi, ülkesindeki idamlara dikkat çekmek için Cannes Film Festival'ne boynunda idam ipli kıyafetle katıldı. Mahlagha Jaberi bu tavrından dolayı hükümet yetkililerinin tepkisini çekti.

Cesur paylaşımlarıyla ön plana çıkan İranlı model Mahlagha Jaberi, Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıya idam ipli kıyafetiyle katılınca tüm dikkatleri üzerine çekti. Jaberi'nin elbisesinin boyun kısmında idam ipi şekli ve etek kısmında da İngilizce olarak, "İdamları durdurun" yazısı yer aldı.



Ünlü model, 4 milyon takipçili Instagram sayfasına da "İran halkına adandı" notuyla bir video paylaştı. 33 yaşındaki model, " İran'da idamları durdurun" şeklinde etiket kullandı.



Mahsa Amini protestolarıyla bağlantılı olarak İran'da son 18 günde en az 90 kişi idam edildi. Jaberi'nin videosu ve kıyafet seçimi İranlı hükümet yetkililerini sinirlendirdi.



Solcu gazeteci Yashar Ali, İranlı modelin tercihini "utanç verici" olarak nitelendirdi. Ali, modelin, İran'daki protestocuların marşı haline gelen şarkı eşliğinde kendini ve elbisesini sergilemesinin kimseye bir faydası olmadığını söyledi.



Jaberi, dikkat çeken kıyafetine gelen eleştiriler sonrası Instagram hesabından bir açıklama yaptı. İranlı model, "Cannes'ın ihtişamını gözlemlemek, ama daha da önemlisi medyanın dikkatini İran halkının haksız infazlarına çekmek için bir moda ifadesi yaratmak istedik. Ne yazık ki Cannes Film Festivali'nde siyasi açıklamalara izin verilmiyor ve güvenlik görevlileri elbisemin arkasını göstermemi engelledi ama ilmiğin anlamı çok iyi anlaşıldı" notunu yazdı.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık