IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumda.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Beef Rendang (endonezya mutfağı) (https://www.ircforumda.net/dunya-mutfaklari/32574-beef-rendang-endonezya-mutfagi.html)

BBQ SAUCE 27.Ağustos.2022 21:19

Beef Rendang (endonezya mutfağı)
 
Beef Rendang Tarifi İçin malzemeler


  • 500 gr dana eti, iri küpler halinde doğranmış
  • 1 adet defne yaprağı ( Zerdeçal yaprağı da olur)
  • 15 gr demirhindi
  • 750 ml hindistan cevizi sütü
  • 2 sap limon otu
  • 4 limon yaprağı
Baharatlar;
  • 120 gr soğan, doğranmış
  • 20 gr sarımsak, doğranmış
  • 125 gr biber, doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış
  • 10 gr zencefil, doğranmış
  • 30 gr havlıcan, doğranmış


Beef Rendang Nasıl Yapılır?


  • Tüm baharatları blenderdan geçirin. Limon otu ve demirhindi ekleyin.
  • Baharat karışımını ocağa alın, Hindistan cevizi sütünün yarısını ekleyin ve pişirmeye başlayın.
  • Etleri ilave edin.
  • Kalan sütü ekleyin. Kapağı kapalı kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Fırını 120°'de önceden ısıtın. Tüm malzemeleri bir kaba alıp fırında pişirin. Sığır eti yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 ila 2 saat pişirin.
Beef Rendang Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Dana etinizin az kaslı yumuşak bir dokuya sahip olması gerekir. Bu şekilde bir et tercih edebilirsiniz.
  • Bonfile seçerseniz yağsız ve yumuşak olduğu için uzun süre pişirmenize gerek kalmaz.
  • Rendang pişirmek için her türlü et kullanılabilir. Sadece pişirme süresini ayarlamanız gerekir.
  • Tüm baharatları ve malzemeleri talimatlara göre kullandığınızdan emin olun. Hiçbirini atlamayın.
  • Tarife su ilavesi eklemeyin.
  • Otantik bir tat elde etmek için rendang'ı odun üzerinde pişirin.
  • Dana eti tercih ederseniz uzun süre pişirmeniz gerekecektir.
  • Her şeyin iyi piştiğinden emin olmak için malzemelerin renginin koyulaşmasına izin verin.

lezzet

https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...17270edb31.jpg


Forum Saati: 02:05. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.