IRCForumda - En İyi IRCForum Sayfasi
  sohbet


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2022   #1 (permalink)
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bamya Dolması



 

Bamya Dolması Tarifi İçin malzemeler


  • 250 gr iri bamya
  • 150 gr pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz


Bamya Dolması Nasıl Yapılır?


  • Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
  • Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Baharat ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
  • Bamyaların baş kısımları kesilir.
  • İçleri harç ile doldurulur.
  • Tencerenin dibi dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir.
  • Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Bamya Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Bamya dolması yapımında, en büyük bamyalar kullanılır.
  • Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni şeklinde kesilir.
  • İç harç dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.
lezzet


Bamya Dolması Tarifi İçin malzemeler


  • 250 gr iri bamya
  • 150 gr pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz


Bamya Dolması Nasıl Yapılır?


  • Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
  • Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Baharat ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
  • Bamyaların baş kısımları kesilir.
  • İçleri harç ile doldurulur.
  • Tencerenin dibi dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir.
  • Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Bamya Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Bamya dolması yapımında, en büyük bamyalar kullanılır.
  • Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni şeklinde kesilir.
  • İç harç dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.
lezzet


  Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
reklam ver

~ BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ ~

sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık