IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Üzüm Yaprağı Dolması


Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler


  • 150 g üzüm yaprağı
  • 300 g yağlı kuzu kıyma
  • 300 g dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı baldo pirinci
  • 1/3 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1/3 demet taze kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 500 g yoğurt


Üzüm Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?


  • Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
  • Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
  • Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
  • En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.
lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık