IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
www.eylulsohbet.net
Vücut Detoksunu Güçlendirmenin 7 Yolu


Vücutta biriken toksinler ve serbest radikallerden oruçla arınılır. Aynı zamanda bu detoks sürecini desteklemek için adaçayı, ıhlamur, keten tohumu, çörek otu ve deve dikeni gibi bitkilerden yararlanılabilir. Özellikle sabah 11.00 – 12.00 arası yarım saatlik uyku safra sisteminin çalışmasına destek olur.

Ramazan ayında tutulan oruç bedenin iç temizliği ve sağlık açısından büyük önem taşır. Ramazan ayı boyunca vücutta biriken ve sağlık sorunlarına zemin hazırlayan serbest radikaller ve toksinlerden arınma sağlanır. Bu detoks sürecini desteklemek için her gün bir fincan adaçayı ya da ıhlamur içilmelidir.

Çörek Otu da Yumurta Gibi Tok Tutuyor

Bir gün yarım çay kaşığı keten tohumu, bir gün yarım çay kaşığı deve dikeni alınması bağırsak sisteminin çalışmasına ve vücudun arınmasına katkı sağlar. Çörek otu da Ramazan boyunca birkaç kere gerek yemeklere katılarak, gerek yarım çay kaşığı ölçüsünde doğrudan alınmalıdır. Tokluk hissini destekler, hem de vücuttaki omega 3 dengesini sağlar ve eksik yağ asitlerini tamamlar. Erik ve üzüm hoşaflarının da detoksu destekleyici yönleri vardır.

Sahur Yemeği Karaciğer Detoksuna Destek Oluyor

Sahur yemeğinin atlanmaması gerekir. Karaciğer ve safra kesesinin alınan besinleri en iyi değerlendirdiği saatler gece 23.00 ila 3.00 arasıdır. Bu saatlerde alınan gıdalar yeterli sindirilemez, karaciğerin asıl görevi olan detoksa da engel olur. Gece 3.00′ten sonra, yani sahurda alınacak gıdalar hem karaciğerin detoks faliyetini engellemez, hem de sindirim faaliyetleri daha düzenli olur.

Ramazan’da İdeal Beslenme Nasıl Olmalı?

Detoks esnasında, vücuda giren su miktarı önemlidir. Bir erişkinin günlük olarak 1.5-2 litre su tüketmesi, yaz aylarında bu miktarı artırarak 2-2.5 litreye çıkarması yerinde olur. Hem sahur hem iftarda sıvı içeriği fazla olan meyve ve sebzelerin tüketilmesi, özellikle yaz dönemlerinde daha doğru olacaktır. İftardan 1-1.5 saat sonra yapılacak hafif egzersiz ve yürüyüşler, hem sindirim hem de detoks faaliyetlerini destekler.

Dr. Mustafa Yaşar
Fitoterapist
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık