IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
www.eylulsohbet.net
Kilo verdiren yiyecekler |Kilo verdiren besinler


Kilo verdiren yiyecekler |Kilo verdiren besinler


Ne yeseniz kilo mu alıyorsunuz? Kilo verdiren yiyecekler ile başınız dertte mi? İşte bugünkü yazımızda kilo verdiren besinler hakkında ayrıntılı bir inceleme yapmak istiyoruz. Ayrıca kilo verdiren yemekler nelerdir?sorusunun cevabını da vereceğiz. Kilo verdiren yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmanız etkili kilo verme yolları arasındadır. Ayrıca daha önce kilo aldıran yiyecekler ile ilgili bir yazımız olmuştu. O yiyeceklerden uzak durabilmeniz için o yazıya da bakmanızı öneririz.

Kilo verdiren yiyecekler
Kilo verdiren yiyecekler listesini sıralamadan önce “sağlıklı kilo verme ve zayıflamak için yapılması gerekenler” başlıklı yazımızı mutlaka okumanızı öneririz. Neden mi? O yazıda kilo vermeniz için en etkili kilo verme yolları yer alıyor. Bu yazıyı okumadan önce aslında o bilgileri de okumanız yararınıza olacaktır.

Bu yazıda yer alan kilo verdiren besinlerin en etkili şekilde kilo vermenize yardımcı olması için bazı kurallara dikkat etmeniz kesinlikle şarttır. Yoksa hiç bir besin siz düzensiz bir beslenme programına sahip olduğunuz taktirde kilo verdirmez, aksine kilo aldırır. Bu nedenle sağlıklı beslenme listesi nasıl oluşturulur? konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Kilo verdiren besinler
Kilo verdiren yiyecekler

Şimdi lafı uzatmadan kilo verdiren yiyecekler nelerdir? sorusunun cevabını verelim ve daha sonra da bu gıdaları ayrıntılı bir şekilde inceleyip etkilerini görelim.

Kilo verdiren yiyecekler, içinde şeker olmayan, kompleks karbonhidrat oranı düşük, protein oranı karbonhidrata göre daha fazla, sağlıklı yağlar içeren, vücutta asit etkisi yaratmayan ve glisemik indeksi düşük yani kan şekerini hızlı yükseltip hızlı indiren gıdalardır.

Kilo verdiren besinler
Yukarıdaki tanıma göre bu özelliklere sahip olan gıdalar genellikle sebzeler ve süt grubudur. Sebzelerin genelinde karbonhidrat, protein ve yağ oranları azdır ve kalori açısından düşük değerdedirler. Bu bakımdan en hızlı kilo verdiren besinlerin başında sebzeler gelir. Daha sonra ise bu sıralamada ise hayvansal ürünler de kilo vermenizi sağlayan besinlerdendir. Ancak sebzeyi bile doğru şekilde tüketmediğiniz taktirde kilo verdiren besinler sınıfında olan bu gıdalar kilo aldıran bir canavara bile dönüşebilir. Şaka şaka o kadar da değil ancak doğru şekilde tüketmek çok önemlidir.

Kilo verdiren mineraller
Kilo vermenize yardımcı olan bazı mineraller var. Özellikle bu mineralleri içeren besinlerin dengeli tüketimine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Bu minerallerin başında ise kalsiyum, potasyum, magnezyum ve sodyum gelir. Bu minerallere vücudun asit-baz dengesini ayarladıkları için aşırıya kaçmadan dengeli tüketimleri kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yıllardır biliyorsunuz, süt ve süt ürünleri tüketmemiz ta ilkokul öğretmenimiz tarafından mutlaka söylenmiş ve hayat bilgisi derslerinden de bildiğimiz bir gerçektir. Hatta okumaya başlamak için kullanılan “Işık süt içer.” gibi cümleler beynimize adeta kazınmış durumda. Kalsiyum almak için sadece süt ürünleri tüketmemiz gerekmiyor aslında. Salata, roka, lahana gibi yeşilliklerde de kalsiyum var. Bazen kalsiyum emiliminde sorunlar olabilir. Eğer böyle bir sorun varsa C vitamini ve D vitamini eksik alıyor olabilirsiniz.

Sodyumu yemek tuzundan almak yerine besinlerden almanız daha faydalı olacaktır. Çünkü işlenmemiş gıdalarda bulunan sodyum daha yararlıdır. Buna kereviz, meyve, levrek ve yumurta örnek verilebilir.

Diğer önemli bir mineral de magnezyumdur hatta kalsiyumdan sonra ikinci derece önemlidir denilebilir. Vücuttaki bir çok önemli fonksiyonda yer aldığı için temel minerallerden biridir. Kuru fasulye, ıspanak ve ay çekirdeği tüketerek magnezyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Sağlıksız beslenmenin vücuttaki belirtileri
Daha önce sağlıklı beslenme önerileri başlıklı bir yazımız olmuştu. Ancak sağlıksız beslenmeniz dolayısıyla vücuttta meydana gelen bazı değişikliklerden bahsetmemiştik. Yani eğer sağlıksız besleniyorsanız vücudunuzda şu belirtiler söz konusu olabilir. Bunlar; sürekli bir yorgunluk hali, hiç bir şey yapmama isteği, mutsuzluk, bazı psikolojik rahatsızlıklar, burunda sürekli tıkanıklık, sinirli bir ruh hali, eklem ağrıları, kasların erimesi, kaslarda zayıflık, kemiklerde kırılganlık artması, sürekli (grip ve nezle gibi) hasta olma durumları, eklem ağrıları, ağız kenarlarında yaralar ya da uçuklar, vücudun çeşitli yerlerinde ödemler ve ağrılar olarak sıralanabilir.

Kilo verdiren yiyecekler listesi
Kilo verdiren yiyecekler
Kilo verdiren besinler

Kilo verdiren yiyecekleri bir kaç başlık altında toplayabiliriz. Bunlar; sebzeler, meyveler ve hayvansal ürünler olarak sıralanabilir. Kilo verdiren besinler yukarıda bahsedilen özellikler dışında iştah kapatma ve tok tutma özelliklerine sahip olabilirler.

1. Kabak
Bazıları kabak yemeğinin tadını nedense sevmez. “Zaten hep tadı beğenilmeyen gıdalar kilo verdiren besinler arasında yer alır.” diye düşünebilirsiniz. Böyle düşünebileceğiniz gıdalar arasında yer alan kabak aslında çok lezzetli bir şekilde tüketilebilir. Fırında patlıcan közlemeyi çoğu kişi bilir. Eğer kabağı da sanki patlıcan közler gibi bütün şekilde küçük bir elektrik ocağına koyun, pişene kadar bekleyin. Bakın ne kadar lezzetli bir yemek ortaya çıktı. Pişen ya da közlenen kabakları dilimleyip yanında lor peyniri ve doğal sızma zeytinyağı ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz. 2 tane kabak yeseniz en fazla 50-60 kalori kazanırsınız. Ayrıca hem bir çok vitamin hem de bir çok mineral içerdiğinden çok sağlıklı bir besindir. Az kalori, iyi oranda mineral ve vitamin deposudur.

2. Salatalık
Bir çok vitamin ve mineralden oluşan salatalık kilo vermek isteyenler için mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Özellikle kahvaltılarda yediğiniz salatalık ağızdaki özellikle koku yapan bazı bakterileri öldüren fitokimyasallar salgılar. Kalori oranı düşüktür ve vücutta asit oluşturmadığı için kilo vermenizi sağlar. Ayrıca kahvaltıda ekmek yerine yiyeceğiniz her bir salatalık sizi gün boyu da tok tutabilir. Ancak yanında domates de yemelisiniz. Bir de suda pişmiş yumurtanın beyazını yemelisiniz.

3.Patlıcan
Fırında ya da elektrik ocağında közleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Kan yağlarını dengeleyici özelliktedir. Yoğurtla ya da lor peyniri ile birlikte tüketildiğinde çok etkili bir tok tutucu olarak görev yapar. Ayrıca hem lezzetli hem de kilo verdiren gıdalar arasındadır. 100 gramında sadece 24 kalori vardır. A, B ve C vitaminlerini içerir.

4.Pancar
Detoks etkili ve iltihap giderici pancar bağışıklık sistemini güçlendirecek olan C vitamini içerir. Suda haşlayıp yiyebilirsiniz. Ancak bir öğünde 2 taneden fazla yememeniz gerekiyor.

5. Yumurta
Özellikle suda pişirin ve iki tane yumurta akı yiyin. Bunun yanında kibrit kutusu büyüklüğünde bir dilim de süzme peyniri yerseniz gün boyunca akşam yemeğine kadar hiç acıkmadığınızı deneyerek gözlemleyebilirsiniz. Ancak tek şartı kesinlikle kahvaltıda ekmek yemeyin. Diyelim ki gün acıktınız hemen bir bardak su içersiniz ve açlığınız hemen kaybolur. Ancak bünyeden bünyeye değişmekle birlikte genelde acıkmama oranı fazladır. Ancak acıkan bünyeler de yukarıdaki öneriye uyabilirler.

6.Kereviz
100 gram kerevizde yaklaşık 18 kalori enerji vardır. Bir çok vitamin ve mineral içerir ve alkali yapıda olan yani vücutta asit etkisi oluşturmayan gıdalardandır. Hem tok tutar hem de iştahı dengeler. Böyle kilo vermenize yardımcı olur.

7. Sarımsak
Haydari içerisinde ya da yoğurt içerisinde zeytinyağı ile haftada bir gün yiyebilirsiniz. Fırında patlıcan ile közleyerek ya da çorbaların içerisine (1 tencere çorbaya 3-4 diş sarımsak atarak pişirebilirsiniz.) ekleyerek tüketebilirsiniz. Ancak çiğ yemenin daha faydalı olduğuna dair çalışmalar var.

8. Yeşil biber
Kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi öğle aralarında yani ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Kahvaltıda tüketeceğiniz 3-4 tane iyice yıkanmış çiğ yeşil biber sizi gün boyu tok tutarak acıkmanızı engelleyecektir. Elektrikli ocakta da pişirilerek daha fazla da tüketilebilir. Yanında kesinlikle ekmek olmamalıdır.

9. Bezelye
Lif kaynağı olması sebebiyle bağırsak problemlerine yakalanmayı engelleyici bir etkiye sahiptir. Yüksek oranda protein içeren bitkisel besinler arasında yer alır. Özellikle ekmeksiz yenilen bezelye sizi uzun süre tok tutacaktır. Böylece daha az yiyeceğiniz için kilo verdirecektir.

10. Çiğ badem
Yapılan bir araştırmada ara öğünlerde günde 15 gram çiğ badem yiyen ve kilo vermek istiyorum diyenlerin daha yüksek oranda kilo verdiği ortaya çıktı. Çiğ badem içerdiği sağlıklı yağlar ve protein açısından kan şekerini dalgalandırmadan tok durmanızı sağlıyor.

Kilo verdiren besinler listesi

Yukarıda ayrıntılı olarak açıklanan besinler dışında kilo vermenizi sağlayan bütün besinleri açıklamak için bu yazının tam 3- 4 katı kadar okumanız gerekebilir. Bu nedenle aşağıda kilo verdiren gıdaların sadece isimlerini yazmakla yetineceğiz. İşte o gıdalar: Tofu, brokoli, brüksel lahanası, havuç, kara lahana, enginar, pazı, ıspanak, mantar, soğan, maydanoz, kıvırcık, roka, dere otu, semiz otu,kırmızı biber, turp, bamya, limonlu su, marul, taze patates, ısırgan otu, sızma zeytinyağı, tuzsuz zeytin, suda pişmiş kırmızı et, balık türleri olarak sıralanabilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık