IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ekim.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
TikTok, video süresini yine uzatıyor




Dünyanın en büyük kısa video paylaşma platformlarından TikTok, video süresi sınırını yine yükseltiyor. Başlangıçta 15 saniye olan süre, şimdi 15 dakikaya kadar çıkarılıyor.

Dünyanın en büyük kısa video paylaşma platformlarından TikTok, önemli bir değişikliğe gidiyor. Bu değişiklik ile YouTube'a rakip olmaya çalıştığı düşünülen TikTok, video süresi sınırını yine yükseltiyor. İşte ayrıntılar…

TikTok'ta maksimum video süresi yine uzuyor!

TikTok, başlangıçta kullanıcıların yalnızca 15 saniyelik videolar yükleyebildiği bir platform olarak ortaya çıktı. Daha sonra bu süre 60 saniyeye çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl ise bu süre 3 dakikaya, ardından da 10 dakikaya kadar uzatılarak, kullanıcıların platformda daha fazla zaman geçirmesi hedeflendi. Şimdi ise bu süre yine artıyor gibi görünüyor.

TikTok, bazı kullanıcılar tarafından fark edildiği üzere maksimum video süresini 10 dakikadan 15 dakikaya kadar uzatma konusunda yapılan testleri doğruladı. Şirket, bu testlerin bazı ülkelerde sınırlı sayıda kullanıcıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

TikTok, bu sefer sert kayaya tosladı: Tarihi bir cezaya çarptırıldı!

Video sürelerinin genişletilmesinin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise şu anda bilinmiyor. Ancak tahminler, bu değişikliğin önümüzdeki haftalarda gerçekleşeceğini işaret ediyor. Yani şimdilik beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

Bu değişiklik, TikTok ile YouTube'u doğrudan bir rekabete sokuyor. Şirket, bu değişiklik ile birlikte uzun videolar paylaşmak isteyen içerik üreticilerini kendine çekmeyi amaçlıyor olabilir. Bu amacın başarıyla gerçekleşip gerçekleşmediğini ise yakın zamanda göreceğiz.



Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde çıkan bir habere göre ABD'de Utah Eyalet Yönetimi, TikTok'a dava açıyor. Bu davanın sebebi içinse uygulamanın çocukların çok fazla zaman geçirmesini sağlayarak zarar vermesi öne serildi. Bir zamanlar güvenlik gerekçeleri nedeniyle ABD'de TikTok'un yasaklanması gündeme geliyordu. Bu konu ülke gündeminde pek yer edinmedi fakat şu anda Utah ile birlikte bunu amaçlayan dört eyalet var.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık