IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Nigiri (Sushi) Tarifi : Evde de Harika Olur


Nigiri (Sushi) Tarifi : Evde de Harika Olur



Balık, bizim mutfağımızda genelde pişmiş olarak tercih ediliyor. Fırında, buğulama, ızgara, tencere yemeklerinde ya da çorbalarda severek kullanıyoruz. Uzak Doğu’da ise balık pişmiş olduğu kadar çiğ olarak da
tüketiliyor. Balığın ülkelerdeki kullanımı ve geleneksel reçeteler yazımızda bunu çok daha detaylı anlattık, mutlaka göz atın! Uzak Doğu’dan ve çiğ balıktan bahsettiğimizde herkesin aklına ilk gelen tarif tabii ki sushi olacaktır! Sushi çeşitleri, Japon mutfağına ait bir lezzet olsa da şu an dünyanın her yerinde kolayca bulunabilmekte ve sevilerek tüketilmektedir. Nigiri, sushi önerilerinde ilk deneyenler için pek uygun bir seçim değildir çünkü yoğun bir çiğ balık aromasına sahiptir. Ama yosun tadından çok fazla hoşlanmayanlar için en uygun seçenektir.

Nigiri (sushi) yaparken genelde levrek, karides ve somon gibi deniz ürünleri tercih edilir. Minik balık filetonun üzeri pirinç ile kaplandıktan sonra, sushi sosları eşliğinde servis edilir.



Nigiri Çeşitleri

Nigiri (sushi) çeşitleri kullanılan balık ya da diğer deniz ürünlerine göre farklı isimlendirmelerle bilinir. En bilinenleri somon ile yapılan sake nigiri ve levrek ile yapılan Suzuki nigiridir. Ama temelde nigiri (sushi) çeşitlerinin hepsi elle şekillendirilmiş pirincin üzerinde sunulan minik çiğ balık filetolarıdır ve bu yöntem değişmez. Bilinen sushi çeşitlerinin aksine nigiri roll yapılmaz, sunum şekli sabittir.

Sashimi İle Nigiri Farkı

Gelelim sashimi & nigiri karşılaştırmasına! Sashimi aslında bazı kesimler tarafından sushi çeşitlerinden sayılmaz çünkü sadece çiğ deniz ürünü içerir ve pirinç ya da nori içermez. Zaten nigiri (sushi) ile sashimi arasındaki fark da buradan ortaya çıkıyor. Sashimi sadece çiğ deniz ürünü içerirken, nigiri (sushi) pirinç ve deniz ürünü içerir.

Nigiri (Sushi) Tarifi Malzemeleri

1 su bardağı sushi pirinci
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz



ÜZERİ İÇİN

1 dilim somon balığı
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı rezene

SERVİS İÇİN

5 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı Wasabi
1 adet zencefil turşusu
3-4 adet jumbo karides

Nigiri (Sushi) Tarifi Nasıl Yapılır?




Nigiri (Sushi) Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Somon balığını keskin bir bıçak ince dilimleyip, yassı bir tabağa alın. Karidesleri pişirip ayıklayın.

2. Soya sosu, bal ve rezeneyi karıştırıp somonların üzerine sürüp, buzdolabında dinlenmeye alın.

3. Pirincin üzerini geçecek kadar soğuk ile doldurup, elle

Nigiri (Sushi) Tarifi Servis Önerisi
Pirinci seçerken mutlaka özen gösterin, sushi pirinci nişasta oranı yüksek bir pirinçtir.

Pirinç pişerken kapağını açmamak esastır, miktarına göre tabanını kaplayacak büyüklükte tencere kullanın.

Pirinci spatula ile havalandırırken bastırmak yerine kabın altından girip havaya kaldırmaya özen gösterin.

Artan pirinci saklayıp, bowl yapımında kullanabilirsiniz.




Alıntılar
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık