IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumda.net/corbalar/)
-   -   HASTALIK SAVAR ÇORBA TARİFİ (https://www.ircforumda.net/corbalar/17884-hastalik-savar-corba-tarifi.html)

DeLLy 21.Ağustos.2021 10:17

HASTALIK SAVAR ÇORBA TARİFİ
 
İçindekiler

1 parça kemiksiz tavuk but
1 parça tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
400 gr domates püresi
1 ceviz büyüklüğünde zencefil
4 avuç arpa şehriye
2 küçük kırmızı sivri biber
10 dal maydanoz
Servis ederken,
Limon
Pul biber
Maydanoz

Küçük bir düdüklü tencereye birer parça tavuk göğüs ve kemiksiz tavuk but koyun. Üzerine 4 diş sarımsak birer tatlı kaşığı tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp yüksek basınç ayarında pişirin.
Düdük kilitlendikten sonra altını kısıp 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda tencerenin basıncını alıp kapağını açın.
Tavukları alıp çatalla didin.
Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1 adet küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 400 gr domates püresini ilave edin. Tavukların piştiği tavuk suyunu ekleyin.
1 ceviz büyüklüğünde zencefili rendeleyin. Üzerine 1 bardak daha sıcak suyu, didilmiş tavukları, 4 avuç arpa şehriyeyi ve 2 küçük kırmızı sivri biberi yarıp içine ekleyin. Son olarak 10 dal maydanozu ince ince kıyıp ilave edin.
Arpa şehriye yaklaşık 10 dakikada pişince, yanında pul biber ve limonla hastalıkları savmaya hazırsınız.


Forum Saati: 05:47. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.