IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Ağustos.2021   #1
DeLLy
Guest
HASTALIK SAVAR ÇORBA TARİFİ


İçindekiler

1 parça kemiksiz tavuk but
1 parça tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
400 gr domates püresi
1 ceviz büyüklüğünde zencefil
4 avuç arpa şehriye
2 küçük kırmızı sivri biber
10 dal maydanoz
Servis ederken,
Limon
Pul biber
Maydanoz

Küçük bir düdüklü tencereye birer parça tavuk göğüs ve kemiksiz tavuk but koyun. Üzerine 4 diş sarımsak birer tatlı kaşığı tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp yüksek basınç ayarında pişirin.
Düdük kilitlendikten sonra altını kısıp 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda tencerenin basıncını alıp kapağını açın.
Tavukları alıp çatalla didin.
Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1 adet küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 400 gr domates püresini ilave edin. Tavukların piştiği tavuk suyunu ekleyin.
1 ceviz büyüklüğünde zencefili rendeleyin. Üzerine 1 bardak daha sıcak suyu, didilmiş tavukları, 4 avuç arpa şehriyeyi ve 2 küçük kırmızı sivri biberi yarıp içine ekleyin. Son olarak 10 dal maydanozu ince ince kıyıp ilave edin.
Arpa şehriye yaklaşık 10 dakikada pişince, yanında pul biber ve limonla hastalıkları savmaya hazırsınız.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık