IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen Overdose

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Mayıs.2023   #1
Çevrimiçi
mIRC'ın Kurucusu Khaled Mardam, Sefalet İçinde Yaşadığı Gecekondudan Halka Veryansın Etti


Bir zamanların internet fenomeni mIRC'ın kurucusu Khaled Mardam şimdi Seattle'da tek göz bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Çok değil, bundan 10 sene öncesine kadar bilgisayar dünyasının harika çocuğu olarak anılan Mardam, eski şatafatlı günlerini özlemle anarken, internet camiasının vefasızlığından da yakındı.

Yazdığı irc sohbet programı mIRC ile dünyanın her köşesinden milyonlarca insanın bilgisayarlarına ve gönüllerine giren, bir dönemin efsanevi ismiydi Khaled Mardam. Ancak insanların "internete giriyorum" demek yerine "mIRC'a giriyorum" dedikleri o şaşaalı günler artık çok gerilerde kaldı ve o şimdi Seattle'ın fakir mahallelerinden birinde tek göz bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Eski görkemli günlerin anısıyla ve komşularının yardımıyla hayata tutunmaya çalışan Mardam'ı en çok kahredense internet camiasının vefasızlığı.
"O günler hiç bitmeyecek sanmıştım"

mIRC'ın zirvede olduğu dönemde hatırı sayılır bir servet edinen, IRC'den kaldırdıklarıyla olduğu kadar ünlülerle yaşadığı aşklar ve hızlı gece yaşantısıyla da magazin basınını peşinden koşturan Mardam, o günleri özlem ve biraz da pişmanlıkla anıyor. "Her şey hep öyle güzel sürecek sandım. Kenara iki kuruş para koymadan karıyla kızla Las Vegas senin, Miami benim diyerek ne geldiyse harcadım" diyor internet dünyasının eski harika çocuğu ve şöyle devam ediyor:
"Ne bileyim sonradan Facebook diye bir şey çıkacak, msn alıp başını gidecek. Şimdi 3-5 tane ruh hastası dışında mIRC'ın yüzüne bakan yok. Yeni nesil adını bile bilmiyor programın. Bana da kala kala bir bu gecekondu, bir de Pentium II 350 Mhz desktop bilgisayar kaldı o günlerden. Bugünümüze de şükür ama düşününce kahroluyor tabii insan. Şu halim herkese ibret olsun..."
"Komşular sağolsun"

mIRC'ın hızlı düşüşünden sonra internete küstüğünü ve sadece arada bir e-mail'lerini kontrol etmek için girdiğini belirten Mardam, "Gerçi artık onu da yapamıyorum çünkü faturayı ödeyemediğim için 2 aydır ADSL'im kesik. Sağolsun arada bir komşularım wireless şifrelerini veriyorlar da onların sayesinde 2-3 komik video izleyip biraz olsun moral buluyorum. Her şeye rağmen insanlık ölmemiş..." sözleriyle ifade ediyor komşularına duyduğu minnettarlığını.
"Milyonlarca insan benim sayemde internetle tanıştı, dostluklar kurdu, 'slm asl?' ile başlayan nice sohbetler evlilikle neticelendi ancak o insanların hiçbirisini zor günümde yanımda göremedim" diyen Mardam'ın son olarak Mark Zuckerberg ve yeni nesil internet zenginlerine de bir çift lafı var:
İnternetin harika çocuklarına tavsiyeler

"Siz, siz olun, su akıyorken küpünüzü doldurmaya bakın. Görüyorsunuz internette neyin ne olacağı hiç belli olmuyor. İşte benim durumum ortada. Ha keza ICQ'yu kuran arkadaş - bak adını bile unuttum çocuğun- neyse işte en son duyduğum kadarıyla o çocukcağız da şu an borç yüzünden Texas'ta eyalet hapisanesinde yatıyormuş. Diyeceğim o ki yani, yarın bir tane üniversite öğrencisi yeni bir şey icat eder, bakarsınız ne Facebook kalmış ortada ne de Google. Harika çocuk, genç milyarder falan derken haciz memurlarını buluverirsiniz kapınızda. Aklınızı başınıza toplayın, havaya girmeyin..."
BeSte bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık