IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
İlişkilerinde Problem Yaşayan 4 Burca İlaç Gibi Tavsiyeler


Koç: Kazanmak İçin Değil Düzeltmek İçin Çabala
Mücadeleci tavrını her şeyde ortaya koyuyorsun, bunda bir sorun yok. Kazanmak istiyorsun, haklı olmak, kendi düşünceni ispatlamak, doğru bildiklerini yaymak. Fakat bu yarışın sonunda altın madalya takıyorlar da bizim mi haberimiz yok? Aslında start verdiğin anda kendine sorman gereken tek bir soru var: Haklı olmak beni mutlu edecek mi? İlişkimi düzeltecek mi? Sorunları çözecek mi? Hayır! Kazanmak belki sadece egonu tatmin edecek, fakat problemlerin hiçbirini çözmeyecek. O yüzden çıktığın bu yolda amacını değiştirmen şart. Finish’i gördüğünde galibiyetin yanında bir şeylerin değiştiğini de görmek istemez misin?



Başak: Kötüyü Değil, İyiyi Görmeye Çalış
Kişisel özelliklerden bahsettik ya, hah işte! Anlıyoruz seni de! Bazı şeyleri değiştiremezsin fakat en azından bunun için çabaladığını karşı tarafa gösterebilirsin. Yaşanılan bir olayın kötü yanlarını irdelemeyi bırak, negatif düşüncelerin sana herhangi bir yararı olmayacak. Karşıdan bakıyorsan, nehrin diğer tarafına geç. Yine mi kötü görünüyor? Amuda kalk! Çünkü imkansız diye bir şey yok. Hayat sürprizlerle dolu. İyi düşün, iyi olsun diye boşuna dememişler. İyiyi çağır! İlişkindeki problemleri çözmenin başka türlü bir yolu yok. Demedi deme!



Terazi: Benliğini Kaybetmeden İlişkini Sürdür
Biliyoruz hepsi iyi niyetinden, dünya barış elçisi karakterinden. Herhangi bir tartışmada olay büyüsün istemiyor, karşı taraf ne dediyse hepsini ağzını açmadan bir bir kabul ediyorsun. Haklı olsan da sesini çıkarmıyor, kendinden taviz veriyorsun. Peki hiç düşündün mü? Sorunları bu şekilde gerçekten çözüyor musun? Yoksa üstüne birkaç kürek toprak atıp bir sıradaki engele mi geçiyorsun? Pardon ama neden korkuyorsun? Zaten nerede nasıl konuşacağını bilen birisin. Kendine biraz güven, düşüncelerini dışa vurmaktan çekinme. Gör bak nasıl işe yarayacak, problemler bir bir çözüme kavuşacak.



Yengeç: Pasif Agresif Olma, Açıkça Anlat
Trip atmak da neyin nesi? Koskoca oldun hala neden bu çocukluk? Olmadı git kendini tuvalete kilitle! Her şey, her zaman güllük gülistanlık olacak diye bir şey yok. Sorunların üstesinden gelmeyi öğrenmelisin. Engele takıldığın yerde gidip masanın altına gizlenmemelisin. İlişkindeki pürüzleri açıkça konuşmalı, fikrini, düşüncelerini dosdoğru karşı tarafa iletmelisin. İletişim bunun adı! Sen susup durdukça, hiçbir şey çözülmüyor neticede. Aksine durum daha gergin bir hal alıyor, sonradaki sabır terazisinin dengesi şaşıyor. Açık sözlülük konusunda anlaştığımızı düşünüyoruz?
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık