IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Şubat.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Nefes kesen finalde tarih yazdılar! Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon Senegal




Normal süresi golsüz beraberlikle sona eren Afrika Uluslar Kupası finalinde Senegal, Mısır'ı seri penaltı atışlarında 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu. Bu zaferle Senegal tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa uzanırken, Mısır ise 3. kez final kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.Afrika Uluslar Kupası finali nefes kesti. Kamerun'un Paul Biya Stadyumu'nda oynanan mücadelede Senegal, Mısır'ı seri penaltı atışlarında 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu.

KAZANANI PENALTILAR BELİRLEDİ
Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Kamerun'u eleyen Mısır ile Burkina Faso'yu saf dışı bırakan Senegal final mücadelesinde karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecana sahne olan maçın normal süresinde iki takım da girdiği fırsatları gole çeviremedi ve normal süre golsüz beraberlikle sonuçlandı. Uzatma devrelerinde de denge bozulmayınca seri penaltı vuruşlarına geçildi. Seri penaltı vuruşlarında rakibini 4-2 yenen Senegal kupanın sahibi oldu.

SENEGAL BİR İLKİ BAŞARDI
Daha önce 2002 ve 2019 finallerini kaybeden Senegal, tarihinde ilk kez Afrika şampiyonu oldu. 7 kez ile turnuvanın en başarılı takımı olan Mısır ise tarihinde 3. kez final kaybetti.

Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık