IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Ek İş Yapıp Eşten Dosttan Borç Alarak Önümüzdeki Kışı Ölmeden Atlatmayı


Ek İş Yapıp Eşten Dosttan Borç Alarak Önümüzdeki Kışı Ölmeden Atlatmayı Planlayan Caner Durcu(34) Cephesinde Kafalar Karışık: ''Acaba o şekilde ev mi alsam?''

Enflasyonun TÜİK rakamlarına göre bile %100'ün üzerine çıkacağı önümüzdeki aylarda açlıktan ve soğuktan ölmemek için yaptığı "Moto kuryelik yapsam, biraz da annemlerden falan borç alsam" şeklindeki planla aynı zamanda TOKİ'den ev de alınabileceğini öğrenen Caner Durcu(34) cephesinde kafalar karışık...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Sosyal Konut Projesi'ni tanıtmak için katıldığı canlı yayında, "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" sorusuna ''biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir'' şeklinde yanıt vermesi gündeme otururken, hali hazırda asgari ücretin 2 katını kazanırken bile bu kışı çıkarabileceğinden pek emin olamayan Durcu için durum daha da karmaşık bir hal aldı.
Geçen yıldan beri gelen %150'nin üzerindeki zamlarla birlikte kış boyunca sadece doğalgaz ve elektriğe ayda en az 2000 TL ödeyeceği kesin olan Durcu, ''E çarşıya pazara da kesin zam gelecek. Bi %20 de oradan girse benim en az 4000 lira daha bulmam lazım ki kışı çıkarabileyim. Şu an ortada öyle bir para yok ama bir şekilde bulacağıma inanıyorum. Yalnız işte ben o parayla kışın açlıktan ve soğuktan ölmemeyi planlıyordum" derken, onun yerine TOKİ'den en iyi ihtimalle 3 sene sonra teslim alabileceği, dağ başında, her yeri dökülen ve muhtemelen orta büyüklükte bir depremde pert olacak bir ev için taksit ödemenin de fena bir fikir olmayabileceğini belirtti.
Hafta sonları moto kuryelik yapıp, o yetmezse de sağdan soldan borç bularak ek gelir yaratma planını tekrar gözden geçirmek zorunda kalabileceğini ifade eden Durcu, "Hesaplarıma göre o şekilde kombiyi günde 2 saat yakıp ayda da yarım kilo kıyma, 12 yumurta, 4 paket makarna, 1 kilo bulgur ve 2 kilo patates tüketerek kışı çıkarabiliyordum. Hatta bu motokurye işi iyi giderse arada bi iki bira içme ihtimalim bile vardı ama bu TOKİ işi kafamı karıştırdı. Hay Allah ya nereden çıktı ki şimdi..." sözleriyle hayatta kalmak ve ev sahibi olmak arasında yaşadığı zorlu ikilemi dile getirdi.



zaytung.com

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık