IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
İstanbul'a Taşınma İşlemlerini Hızlandıran Merkez Bankası:


İstanbul'a Taşınma İşlemlerini Hızlandıran Merkez Bankası: ''Hazır kasalar boşken taşınalım dedik, daha kolay oluyor...''

Yılan hikayesine dönen Ankara'dan İstanbul'a taşınma işlemlerini son birkaç haftadır hızlandıran Merkez Bankası'ndaki hareketliliğin nedeni sonunda açığa kavuştu...
Konuyla ilgili olarak TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yapılan açıklamada, 5-6 yıldan beri gündemde olan taşınma sürecinin neden şimdi hızlandırıldığı kamuoyuyla paylaşıldı. Merkez Bankası net döviz rezervlerinin an itibariyle 7 küsür milyar dolar olduğuna dikkat çeken Kavcıoğlu, "Bir merkez bankası için neredeyse hiçbir şey diyebileceğimiz bir meblağ. Anlayacağınız kasa boş olduğu için taşınma işlemi nispeten hem kolay hem de risksiz olacaktır. Hatta taşıyacağımız kasanın değeri içindeki paradan fazla bile olabilir" derken, en büyük endişelerinin kasaya bir şey olması olduğunu ifade etti.
"Onun başına bi iş gelirse yerine yenisini almak şu an bizi gerçekten çok zorlar. Gerçi para yok kasayı napacaksınız derseniz o da doğru ama işte Merkez Bankası olunca illa da bi kasanız olsun istiyorlar. Adet böyle. Yoksa emanet paraları çıksak bizim rezerv -55 milyar dolarda. Yani kasaya para koymak için bir yerlerden 55 milyar dolar bulmamız lazım." diyen Kavcıoğlu, bir diğer endişelerinin ise rezervdeki söz konusu 7-8 milyar doların da swap'la alınmış emanet para olmasından kaynaklandığını belirtti.
Kavcıoğlu, "Emanetin canı tatlı olur derler ya o hesap işte. Şimdi o paranın başına bi şey gelse yarın bir gün esas sahibine geri vermek gerektiğinde sıkıntıya düşeriz. Az bir miktar gibi görünüyor ama hadi bana 7 milyar dolar bul deseniz sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Nebati ile birlikte yine kapı kapı bütün Arap ülkelerini gezmemiz gerekir. Bu sıcakta yapılacak iş değil. Neyse güzel düşünelim güzel olsun" sözleriyle taşınma sürecinin kazasız belasız atlatılması temennisinde bulundu.
Taşınma sürecini daha da kolay ve risksiz hale getirmek için kalan az miktarda döviz rezervini de kamu bankaları aracılığıyla satıp sadece boş kasa ve ofis malzemeleri taşıma fikrinin de masada olduğunu belirten Kavcıoğlu, "Valla şurada kalmış zaten 8-9 ay bi zamanımız. İstanbul'da kiralar almış başını gitmiş. Bana kalsa hiç taşınmam ama işte Merkez Bankası'yla ilgili herhangi bir karar bana kalmıyor. Sorsan adımız başkan da neysss... Şimdi beni konuşturup da memurluğumu yakmayın" sözleriyle basın toplantısına son verdi.



zaytung.com

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık