IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
KPSS Sorularının Çalındığı İddialarına ÖSYM'den Yalanlama:


KPSS Sorularının Çalındığı İddialarına ÖSYM'den Yalanlama: ''Zaten iş mülakatta bitiyor. Soruları kim ne yapsın?''

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme kitapçığındaki sorularla aynı olduğu yönündeki iddialara KPSS'den yalanlama geldi...
KPSS sorularının önceden sızdırıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen ÖSYM Sözcüsü Salih Murabazlar, 'Yani açıkçası benzerlikler şaşırtıcı tabii ama biraz mantıklı düşününce de bir insan niye KPSS sorularını çalmak için zahmete girsin? Hani bir cemaat ya da vakıf falan çalıyor desek onların her birinin kontenjanı zaten önceden belli. Alım yapacak olan devlet kurumuna giden listede adı yoksa isterse sabaha kadar full çıkarsın. Haksız mıyım arkadaşlar?" sözleriyle iddiaların en başta akla ve mantığa uygun olmadığına dikkat çekti.
ÖSYM'nin bu tarz mesnetsiz iddialarla yıpratılamayacağının da altını çizen Murabazlar, sınav ücretleriyle devlete kaynak yaratmak dışında herhangi bir işlevi olmayan KPSS yazılı sınavlarına hala bu kadar anlam yükleniyor olmasına şaşırdıklarını ifade etti. "Sorular bir yayınevinin denemeleriyle nasıl bu kadar benzer olabiliyor deniyor. Olur yani niye olmasın? Formaliteden yapılan bir sınav için sıfırdan soru hazırlamaya haklı olarak üşenmiş olabilir görevli arkadaşlarımız. Bunda bu kadar da büyütecek bir şey yok." diyen ÖSYM Sözcüsü, yine de kafalarda herhangi bir soru işareti kalmaması adına bundan sonraki KPSS'lerde soruları önceden tüm katılımcılara açabileceklerini, kendileri için pek fark eden bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.





zaytung.com

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık