IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Rapor: Türkiye'ye Bu Hafta da Suudi Arabistan'dan 50 Milyar Dolar Geliyor...


Rapor: Türkiye'ye Bu Hafta da Suudi Arabistan'dan 50 Milyar Dolar Geliyor... Ya da Katar'dan... Ya da Rusya'dan... Ya da Şu Öteki Araplardan...

Ekonomide ''Sürekli bir yerlerden para bekleyen adam'' modeline geçen Türkiye'de piyasalar, bu hafta da Suudi Arabistan, Katar, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ya da Çin'den gelecek 20 ila 50 milyar dolar arasındaki paraya odaklandı.
Haftalık olağan ''50 milyar dolar geliyor" açıklamasının bu hafta gecikmesi nedeniyle piyasalarda yaşanan tedirginlik üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, endişe edilecek bir durum olmadığı, Türkiye'ye bu hafta da bir yerlerden kesin 50 milyar dolar geleceği, sadece gönderecek ülkenin isminin henüz netleşmediği bildirildi.
"Maalesef Sayın Cumurbaşkanımızın son dönem dış temaslarındaki yoğunluk nedeniyle ufak bir karışıklık yaşandı. En son geçen hafta hangi ülkeden bize 50 milyar dolar geliyordu tam hatırlayamadık. Şu an arkadaşlarımız gazete manşetlerini tarayarak onu tespit etmeye çalışıyor. Eğer Katar'sa bu hafta sıranın Rusya ya da Birleşik Arap Emirlik'lerinde olması lazım. Yok geçen hafta Rusya'dan geldiyse o zaman sıra büyük ihtimalle Suudi Arabistan'dadır. Bi bakmak lazım işte..." diyen Bakan Nebati, şu ara yaşadığı sıkıntılara rağmen Çin'den de her an bi 20-30-50-100 milyar dolar kadar para gelmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.
Ülke isminin en geç yarın mesai bitimine kadar netleşeceğinin de müjdesini veren Bakan Nebati, bu tarz karışıklıkların tekrar yaşanmaması için bundan böyle Türkiye'ye 50 milyar dolar gönderecek ülkelerin alfabetik sıraya göre belirleneceğini de sözlerine ekledi.



zaytung.com

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık