IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Ekim.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
İş arkadaşından sevgili olur mu


İş arkadaşından sevgili olur mu?





İş başka, arkadaşlık başkadır derler. Peki ya aşkı bu denkleme dahil edersek ne olur?
Yapılan araştırmalar, iş arkadaşlarımızla romantik ilişkiler geliştirmemizin altında bazı sebepler yattığını söylüyor.

İş arkadaşlarınızı ailenizden ya da arkadaşlarınızdan daha sık görüyor olabilirsiniz. Bu da ilişkinizin daha ileri boyutlara taşınmasına sebep olabilir. Günümüzde pek çok insan hayatının aşkını iş ortamından bulabiliyor.

Bir meslektaşınıza göz kırpan bir emoji göndermeniz veya kahve makinesinin üzerinden bir bakış atmanız bile yeni bir aşkın doğmasına sebep olabilir. ABD İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği'nin (SHRM) 2022 verilerine göre, çalışanlar evde çalışmaya başladığından beri iş yerindeki romantik ilişkiler arttı.

Ankete katılan 550 Amerikalının üçte biri, pandemi sırasında bir meslektaşıyla ilişkiye başladıklarını veya sürdürdüklerini yanıtladı. Bu pandemiden önceki verilere göre yüzde 6’lık bir artış anlamına geliyor. Uzmanlar, iş arkadaşlarıyla artan romantik ilişkilerin altında birkaç sebep yattığını belirtiyor.

OFİS ROMANTİZMİ UZUN SÜREDİR HAYATIMIZDA
'İş arkadaşının sevgiliye dönüşme' fikri biraz tabu gibi görülse de, ankete katılanların yüzde 75'i meslektaşlarının birbirleriyle çıkmasının sorun olmadığını düşünüyor.
Elbette hepimiz hayatımızda en az bir kere iş arkadaşımızı çekici bulmuşuzdur. Bazı şirketler için bu tarz romantik ilişkiler hoş görülmese de iş arkadaşları arasındaki romantizm yıllardır hatta yüzyıllardır sürüyor.

İŞ ARKADAŞLARIMIZLA DAHA ÇOK ZAMAN GEÇİRİYORUZ
2017 verilerine göre, ABD'deki her 10 çiftten 1’i iş yerinde tanıştığını söylüyor. 20 ile 50 yaş arasındaki insanların iş arkadaşlarıyla, arkadaşlarıyla geçirdiklerinden neredeyse dört kat daha fazla zaman geçirdiklerini gösteren bazı veriler, bu araştırmayı doğruluyor.
ABD Cornell Üniversitesi'nden Vanessa Bohns, "Bu kadar çok insanın iş yerindeki insanlarla romantik ilişkiler kurması aslında şaşırtıcı değil, çünkü iş hayatı giderek daha fazla zamanımızı alıyor" ifadesini kullanıyor.

YAKINLIK VE AŞİNALIK
ABD Michigan Üniversitesi'nden Amie Gordon, iş yerindeki ilişkilerin gelişmesi için iki kilit etkenin önemli olduğunu söylüyor: yakınlık ve aşinalık. Bir kişi bir şeyi (veya birini) ne kadar çok görürse, onu sevmeye o kadar yatkın olur. Fiziksel olarak birini ne kadar sık görürsek ve onlarla ne kadar çok etkileşim kurarsak, aradaki çekim o kadar artar. Bu da hem duygusal hem de fiziksel yakınlığın artmasına sebep olur.
Bu yakınlığın oluşmasındaki bir başka sebep ise benzer işleri yapmak. Eğer ikinizde avukatsanız ve aynı şekilde eğitildiyseniz, dünyayı benzer şekilde algılama olasılığınız yüksektir.

OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞABİLİR
Ofis romantizmi her ne kadar kaçınılmaz olsa da yine de karmaşık bir durum. İş arkadaşlarının romantik bir ilişkiye başlaması, cinsel taciz iddialarını artırabilir veya çıkar çatışmaları yaratabilir. Ayrıca bir ofis romantizmi ekibin geri kalanını rahatsız edebilir ve performansı etkileyebilir.

HER AÇIDAN DÜŞÜNÜN
Eğer ofisteki biriyle iş dışında farklı bir ilişki kurmak istiyorsanız, uzmanlar sizi nedenlerinizi düşünmeye, artıları ve eksileri tartmaya çağırıyor. En önemlisi, bir patronla ve sizden daha üst düzeyde olan biriyle ilişki içindeyseniz, çok daha karmaşık bir durum içinde kendinizi bulabilirsiniz
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık