IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Nostalji: Bir dönem herkesin evinde bulunan 5 elektronik cihaz


Zaman çok hızlı geçiyor ve teknoloji de bir o kadar hızla gelişiyor. Bir dönem herkesin evinde bulunan elektronik aletler, günümüzde sadece bir akıllı telefonumuzun içerisine sığmış durumda. O zaman biraz nostalji yapalım.

Sizlere bugün bir zamanlar herkesin evinde bulunan ama artık tarih olan elektronik cihazlardan bazılarını hatırlatacağız.

1- VCD oynatıcı



Kimi insan gazete kuponu biriktirip aldı (Ben 55 kupona almıştım), kimi ise televizyona bağlayıp film keyfini çıkarmak için gidip parası neyse verip aldı. VCD playerlar bir dönem herkesin evinde vardı ve gazete, dergilerin yanında verdiği filmleri ya da kiraladığımız film CD’lerini bu cihazlarda izlerdik.

Bir dönem içerisinde oyun olanlar ve MP3 player destekleyen versiyonları da çıkmıştı. Şimdi ise VCD playlerları geçtim, artık CD’ler bile yok olmuş durumda. Tam bir nostalji…

2- Kaset çalar Walkman



Sony’nin dünya müzik kültürünü değiştiren buluşu olan Walkman’ler, bir dönem tüm gençlerin elindeydi. Müzik marketlerden müzik kasetleri satın alıp gecelere kadar kulaklığımızla odamızda dinlerdik.

Bazılarında yer alan bele takma aparatı ile sokakta belimizde walkman ile gezdiğimiz dönemler de olmuştu…

3- Müzik seti



Kocaman hoparlörleriyle bütün mahalleyi ayağa kaldıran hem CD girişi hem de kaset girişi olan müzik setleri bir ara her evin vazgeçilmezlerindendi. Fiyatları dönemine göre pahalı olduğu için biraz lüks sayılabilirdi.

Özellikle 1980’li ve 1990’lı yıllarda dünyada ve Türkiye’de oldukça talep görmüştür. 2000’lerde ise bu talep müzik dinleme imkânlarının özellikle bilgisayarların gelişimi ve yaygınlaşmasıyla hemen hemen yok olmuştur. Müzik setlerinde ilk zamanlar kaset denilen manyetik şerit üzerine kaydedilen sesler yan tarafında bulunan genellikle çift hoparlör yoluyla dinlenirdi.

4- Antenli cep telefonları



Eskiden cep telefonları daha iyi çeksin diye bir antene sahipti. Hatta bazılarının anteni uzatılabilen yapıdaydı.

5- Çevirmeli telefon



Büyük ihtimalle babaanne veya anneannenizin evinde rastlamış olabileceğiniz bu telefonlar, muhtemelen acil bir arama yapacağınız zaman en büyük yardımcınız olmayacaktır. Ayrıca çevirmeli telefon ile müşteri hizmetlerine bağlanmış biri olarak söyleyebilirim ki, istediğiniz numarayı çevirseniz bile tuşlayamıyorsunuz…




megabayt.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık