Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.Mart.2023   #1
Çevrimiçi
Emre Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Bask Usulü Tavuk




Derili but, biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan Bask usulü tavuk, 'poulet basquaise' ismiyle bilinir. Farklı baharatlarla zenginleştirilen tavuk, Fransız mutfağında ana yemek olarak sunulur. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, Bask usulü tavuk tarifinin yapım aşamalarına geçebiliriz.Meksika usulü pipian soslu tavuk ve Uzak Doğu usulü tavuk katsu curry tarifine de göz atın.

Bask Usulü Tavuk için

Malzemeler
2 adet derili but
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kırmızı çarliston biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
150 gr domates konserve
100 ml tavuk suyu
70 ml su
Tuz, karabiber

Bask Usulü Tavuk

Nasıl Yapılır
Biberler ve soğan jülyen kesilir.
Tavuklar baharatlanır.
Tava ısıtılır, yağlar eklenir. Tavuklar orta ateşte 6 dakika pişirilir.
Tavuk butlar kenara alınarak, soğan, sarımsak ve biberler tavaya alınır pişirilir.
Domates suyu ve tavuk suları eklenerek yüksek ateşte 10 dakika pişirilir.
Tavuk butlar eklenerek kapağı kapatılır. 20-25 dakika pişirilir.
Tavuklar piştiğinde çıkartılır ve sos yüksek ateşte çektirilir.
Tavukların üzerine sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet