Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
CeReN Konuyu Baslatan
Bizimsohbet.net
Berliner (Alman coregi) Nasil Yapilir?


MALZEMELER
Hamuru icin:
380 gram un (3 su bardagi)
180 mililitre sut (oda sicakliginda) (1 su bardagi)
50 gram toz seker (2.5 yemek kasigi)
1 paket instant maya
40 gram yumusak tereyagi (2 yemek kasigi)
3 adet yumurta sarisi
1 cimdik tuz
Ici icin:
2 su bardagi cilek marmelati
Uzeri icin:
2-3 yemek kasigi pudra sekeri
TARIF
Hamur malzemelerini derin bir kapta ya da hamur yogurucuda puruzsuz hale gelene kadar yogurun.
Vestel buzdolabini maya ayarina getirin. Hamuru, mayalanmasi icin uzeri kapali bir sekilde 45 dakika dinlendirin. (Buzdolabinizda mayalama ayari mevcut degilse oda sicakliginda hamur iki katina cikana dek mayalanmaya birakin)
Mayalanan hamuru hafifce unlanmis tezgahta merdane yardimi ile yarim santim kalinliginda acin ve bir bardak ile yuvarlak parcalar kesin.
Kestiginiz yuvarlaklari ikinci defa mayalanmasi icin uzerini kapatip 15-20 dakika daha mayalandirin.
Orta sicaklikta isittiginiz sivi yagda onlu arkali olacak sekilde hamurlari 5 dakika kizartin.
Kizaran hamurlarin icine dilediginiz bir marmeladi sIkip uzerine pudra sekeri serperek servis edebilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet