Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
CeReN Konuyu Baslatan
Bizimsohbet.net
MasterChef Elbasan Tava Nasil Yapilir?


MALZEMELER
Yarim kg iri dogranmis kusbasi et
2 adet orta boy sogan
2 adet yesil biber
3-4 dis sarimsak
1/2 (yarim) cay kasigi kekik
1 yemek kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber
Sicak su
Sosu icin:
1 su bardagi un
2 yumurta sarisi
1 su bardagi suzme yogurt
1 su bardagi et suyu
Tuz
Uzeri icin:
Kirmizi toz biber
TARIF
Tereyagini tencerede eritin ve kusbasi etleri koyup 4-5 dk cevirin. Sonrasinda kabugunu soyup biraz iri dogranmis soganlari ve yemeklik dogranan biberleri koyun. Hafif kavurduktan sonra kekik ve kucuk dogranmis sarimsaklari ekleyin. 5 dakika sonra uzerini gececek kadar su ilave edin. Kapagini kapatin ve pismeye birakin.
Pismesine yakin tuz ve karabiber ilave edip karistirin. Etler pistiginde etin suyunu bir su bardagi ayirin ve sogumasini bekleyin. Genis bir kasede un, tuz, yumurta ve yogurtu iyice cirpin. Sogumus olan et suyunu da ilave ederek cirpmaya devam edin. Puruzsuz bir kivam almasina dikkat edin.
Etleri firin kabina alin ve uzerine, hazirladiginiz sosu dokun. En uste biraz kirmizi toz biber serpin ve 180 derece firinda kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet