Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
CeReN Konuyu Baslatan
Bizimsohbet.net
MasterChef Kale Davaz Baklavasi Tarifi


MALZEMELER
Hamur malzemesi:
5 gr. Tuz
2 adet yumurta
500 gr. Un
Ic malzemesi:
250 gr. Sivi yag
700 gr. Ceviz
1 su bardagi su
Serbet malzemesi:
1200 gr. Seker
1 kg. su
Yarim limon suyu
TARIF
Oncelikle hamur malzemeleri karistirilir. Hamur yogurulduktan sonra kulak memesi kivamina gelene kadar kontrol edilir.
Hamur acilarak hazirlanan yufka 40 farkli parcaya acilir.
Yufkalar bitene kadar bir tepsiye serilir ve aralarina yag surulerek ceviz eklenir.
Tas firinda veya normal firinda yaklasIk 45-50 dakika boyunca pisirilir.
Firindan cikardiktan sonra hazirlanan serbet uzerine dokulur ve servis edilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet