Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
CeReN Konuyu Baslatan
Bizimsohbet.net
Hangi Sogan Nerede Kullanilmali?


Sogan et yemeklerinden sulu yemeklere kadar bircok yemegin icerisinde sIklikla kullaniliyor. Yemegin lezzetine lezzet katan sogan kotu kokusuna ragmen mutfaklarin vazgecilmezi olarak goruluyor. Soganin cok cesitli renkleri bulunuyor. Bu renkler sadece gorunus olarak farklilik saglamiyor. Farkli renklerdeki soganlarin tadi da degisiyor. Unlu sef hangi sogani hangi yemekte kullanmamiz gerektigini belirtti.

SOGANLARIN DOGRU KULLANIMI

SARI SOGAN
Sari soganlar hemen hemen her yemekte kullanilabilir. Salatalar, corbalar ve soslarda harikalar yaratiyor!

KIRMIZI SOGAN
Kirmizi soganlar salata sosu yaparken ve yemeklerle iyi giderler. Ozellikle hamburger ve sandviclere harika tat katarlar. Cig yiyecekseniz, kirmizi sogan yemelisiniz!

BEYAZ SOGAN
Ozellikle MeksIka mutfaginin vazgecilmezidir. Salsa sosu ve meze yapiminda kullanilir. Takonun vazgecilmezidir. Hafif sogan tadi almak istediginiz yemeklerde kullanabilirsiniz. Pizzalarin ustune de iyi gider.

TATLI SOGAN
Sari soganlardan sadece tatli olmalariyla ayrilirlar. Hemen hemen butun yemeklerde kullanilabilirler. Cig yenildiginde bile tatli oldugundan cigken tuketilebilir. Ayrica domates ve patatesle muhtesem uyumludur.

TAZE SOGAN
Ozel gunlerdeki suslu tabaklarda kullanilir. Asya mutfagi tarifleriyle dilimlenerek tuketilebilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet