Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
CeReN Konuyu Baslatan
Bizimsohbet.net
Tavuk Corbasi Tarifi


MALZEMELER
1 adet tavuk gogsu
1 adet tavuk budu
1 adet havuc
1 tatli kasigi tuz
7 su bardagi su
1 yemek kasigi tereyagi
1 bucuk yemek kasigi un
1 cay bardagi tel sehriye
1/2 cay kasigi karabiber
TARIF
Genis bir tencereye 7 bardak suyu dokun, icine tavuklari koyun ve haslamaya birakin.
Kaynadiktan sonra orta ateste 20 dakika kadar kaynamasini bekleyin.
Tavuk etlerini tenceren alip sogumaya birakin.
Suyunu suzup bir kenara alin.
Soguyan tavuk etlerinin kemiklerini ayiklayip tavuk etlerini didikleyin.
Corbayi pisireceginiz tencerede 1 yemek kasigi tereyagini eritin. 1 bucuk yemek kasigi unu, kokusu cikip, renk alana kadar kavurun.
Uzerine yavas yavas tavuk suyunu ekleyin. Bu sirada surekli karistirin.
Kaynamaya basladigi zaman rendeledigimiz havuclari, didikledigimiz tavuk etlerini ve bir cay bardagi tel sehriyeyi ekleyin.
Corbayi bu sekilde 10 dakika kadar kaynattiktan sonra karabiberi ve tuzu ekleyip altini kapatin.
Sicak olarak servis edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet