Keskul Tadinda Yulaf Lapasi Tarifi
MALZEMELER
1 su bardagi sut
2 yemek kasigi yulaf unu (yulaf ezmesini robottan gecirdim)
2 yemek kasigi badem unu (yoksa bademleri de robottan gecirebilirsiniz)
5-6 tane iri kirilmis cig badem
1 tatli kasigi bal
Uzerini suslemek icin; (istege bagli)
Visne ve file badem
TARIF
Keskul tadinda yulaf lapasi yapimi icin sut, badem unu, yulaf unu ve kirilmis bademleri kucuk bir sos tenceresi icinde bir araya getiriyoruz.
Karistiriyoruz.
Orta ateste kivam alana kadar pisiriyoruz
Yulaf lapasini ocaktan alip ilimaya birakiyoruz. Ardindan bal ilave edip karistiriyoruz.
Servis kasesine aliyoruz.
Uzerini dilediginiz sekilde susleyebilirsiniz
ALİNTİ ~
|