Salgamli bulgur salatasi
1
su bardağı
pilavlık bulgur
2
su bardağı
şalgam suyu
6
dal
yeşil soğan
1
dal
maydanoz
10
adet
kornişon salatalık turşusu
1
küçük kase
mısır
1
çay bardağı
zeytinyağı
2
çay kaşığı
tuz
1
adet
limon suyu
Yapılışı
Tenceremize şalgam suyu ve bulguru alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bulgur pişerken yeşil soğan, maydanoz ve turşumuzu ufak ufak doğruyoruz.
Bulgur şalgam suyunda pişince dinlendirmek için 10 dakika bekletiyoruz
Daha sonra pişen bulguru karıştırma kabına alarak soğan, maydanoz, turşu, yağ ve limonu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra istediğimiz şekilde servis ediyoruz
|