Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.Eylül.2022   #1
Çevrimiçi
Emre Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Kurşun Aşı Çorbası


Et sevmeyenler için ideal bir lezzet. Yeşil mercimek.. Hem besleyici, hem de lezzetli bir çorba. Kayseri'nin en sevilen çorbalarından bir tanesi

Malzemeler :

1 Su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1. 5 su bardağı nohut (haşlanmış)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1. 5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon ( isteğe göre)

Köftesi İçin:

1. 5 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1. 5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı :

Bu yemek yöresel, Kayseri iline ait çok sevilen bir çorbadır. Akşamdan nohut ıslatıp haşlanır. Mercimeklerde haşlanıp hazır edilir. Bulgur ve irmiği 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgura, yumurta, un, biber salçası, kimyun, pul biber ve tuz ekleyip iyice yoğurulur. Nohuttan biraz büyük köfteler yapılıp yuvarlanır. Tencereye 1 adet soğanı kıyıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavrulur. Üzerine domates salçası, kırmızı toz biber koyup karıştırılır. 7 su bardağı sıcak su koyup içine yaptığımız köfteleri döküp kaynatırız yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyip tuzda ilave ederiz isteğe göre tavuk bulyon koyup 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp başka bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eritip nane ilave edip çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet