Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
Emre Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Et işareti nasıl yapılır? Klavyede at işareti (@) yapma


Mail adreslerinde ve sosyal medyada etiketleme için kullanılan "Et işareti nasıl yapılır?" sorusu çokça merak ediliyor. Öyle ki birçok kullanıcı klavyede @ yapamıyorum sorunundan şikayetçi. Bunun yegane sebebi ise klavyede doğrudan et (@) işareti bulunmamasından kaynaklanıyor. Bizde e-mail işareti olarak da bilinen at işareti (@) yapma yollarını sizlere anlatıyoruz.



Et işareti anlamı ne demek?
"Klavyede mail işareti nasıl yapılır?" sorusunun yanı sıra at işaretinin anlamı da oldukça merak konusu. Peki et işareti nedir? Et işareti, e-posta adreslerinde ve gönderilerde belirli kullanıcıları etiketlemek için kullanılan bir semboldür.

Et işareti (@) yapma kısayolları
Gerek Mac gerekse de Windows klavyelerde alfabenin bulunduğu bölümün hemen üstünde, 0’dan 9’a kadar numaralandırmış bir rakam bölümü yer alıyor. @ işareti gibi birçok kısayol için de bu numaralara ihtiyaç duyuluyor. Fakat et işareti yapmak, klavye türü ve bilgisayara göre değişiklik gösteriyor. Bu bağlamda Gmail başta olmak üzere, e-posta adreslerinde kullanılan at işareti (@) yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Windows bilgisayarda et işareti yapma kısayolları



Windows Q klavyede et işareti (@), Alt gr + Q tuşlarına aynı anda basılarak yapılır.
Windows F klavyede at işareti (@), Alt gr + F tuşlarına aynı anda basılarak yapılır.

Mac bilgisayarda et işareti yapma kısayolu

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet