Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
Emre Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi


MALZEMELER:

2 yumurta2 su bardağı süt1 su bardağı su Tuz Maydonoz Un

YAPILIŞI:

Yumurtaları çırpıp süt,su ve tuzu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Un miktarını belirtmedim çünkü her yapışında kıvamını kendime göre ayarlıyorum. Kek hamurundan biraz daha sulu olması gerekiyor. İnce kıyılmış maydonozu ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz.Çok az yağla yağlanmış ve ısıtılmış teflon tavaya kepçeyle 1-2 kepçe tavanın büyüklüğüne göre karışımdan koyup kenarlara yayıyoruz. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartıyoruz. Karışımı tavaya koymadan önce her seferinde tavayı yağlamamız gerekiyor. NOT: İstenirse hamurun içine maydonozla birlikte yeşil soğan ve pırasa da konulabilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet