Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
Emre Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Baklava Şerbeti Nasıl Ayarlanır?


Baklava Şerbeti Nasıl Ayarlanır?


40 cm.lik yuvarlak bir tepsi baklava için,

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 iri dilim limon
Bir çay kaşığının üçte biri tuz

Şerbetin tarifi

Şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup,ocağın altını açın.Şeker eriyene kadar karıştırın.Deneyimlerime dayanarak söyliyeyim;bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerleniyor.Tuz da şekerlenmeyi önlemek için tesirli bir yol.İçine limonu kabuklu atmıyacaksanız,çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce ilave edin.

Ocaktan almadan hemen önce ilave ederseniz,şerbet şekerlenir. Şerbet tamamiyle kaynamaya başladıktan sonra,altını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edin.Kıvamına gelmiş bir şerbetin,kaynarken çıkardığı ses ilk kaynamaya başladığı vakitkinden farklıdır.Baştakine göre baloncuklarda irileşmiştir.

Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır ki,tatlı şerbeti hemen içine çekip,hamurlaşmasın.Şayet kat kat açılmış,gevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana kadar bekletip sonra tatlıya dökün.Yok tatlınız biraz kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ki sert kalmasın.

Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına bağlı olarak değişir.Soğuk bir mutfaktaki 15 dakikayla,sıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette aynı tesiri bırakmaz.Şerbeti 15 dakika bekletme ,soğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur . Hasılı soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet