28.Haziran.2022
|
#1
|
|
Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kayısı
- 2 kg şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 16 Kişi ve üstü Kişilik
- 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıları yıkayıp ikiye bölün.
- Çekirdekleri fındık ya da ceviz kıracağı ile kırarak içlerini çıkartın.
- Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün.
- Çekirdekleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- 5-6 saat yada gece boyunca bu şekilde bekletin.
- Yaklaşık 35 dk. kadar kaynatın.
- Ocaktan almadan 10 dk. kadar önce limon tuzunu ilave edin.
- İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.
- Biz çok koyu kıvamlı reçel sevmiyoruz. 35 dakika kaynadığında kıvamı çok güzel oldu ama yine de damak tadınıza, tercihinize göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
- Hala kaynamakta olan reçeli kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın.
|
|
|