Kabak Çorbası
Pişirme Şekli : Tencere
Kolay mı : Kolay
Bölge : Diğer Mutfaklar
Süre : 25 dakika
Kaç Kişilik :4-6
Malzeme :
5 orta boy kabak
2 patates
1 büyük soğan
5 yemek kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı tavuk suyu veya normal
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı kuru nane
1/2 demet dereotu
isteğe göre tuz ve karabiber
Yapılış :
TENCEREDE KIYILMIŞ SOĞANLARI KAVURUN. KABAKLARI İLAVE EDİP 15 DK PİŞİRİN. DOĞRANMIŞ PATATES VE TAVUK SUYUNU(VEYA NORMAL SU)DA TENCEREYE EKLEYİP 40 DK KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİN.
DAHA SONRA ROBOTTAN VEYA TEL SÜZGEÇTEN GEÇİREREK PÜRE HALİNE GETİRİN. İÇİNE NANE,KIYILMIŞ DEREOTUNU, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYEREK 5 DK KADAR KAYNATIP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ..
|