Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.Şubat.2021   #1
Çevrimdışı
Sahra Konuyu Baslatan
Fırında Patlican Kebabı




Patlıcanları pişirmeden önce mutlaka 10-12 dakikada kadar tuzlu suda bekletin.
Böylece sebzenin acısını almış olursunuz.

5 adet patlıcan

5 adet domates

Köfte İçin:

1 kg kıyma

2 adet soğan

1 demet maydanoz

3 diş sarımsak

2 su bardağı bayat ekmek içi

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı kimyon

Yemeğin Sosu İçin:

2 yemek kaşığı biber salçası

2 su bardağı sıcak su

1 adet rendelenmiş domates

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

4 adet sivri biber

Fırında Patlican Kebabı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine kıymayı alın. İçerisine ince kıymış olduğunuz maydanoz ve soğanları, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ilave ederek yoğurun.

İstediğiniz şekli verdiğiniz köftelerinizi iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanlar ile birleştirerek sırası ile fırına koyacağınız tepsinize dizin.

Yemeğin sosu için tüm malzemeleri karıştırarak üzerine gezdirin.

Geride kalan domates ve biberleri de orta büyüklükte kestikten sonra gelişi güzel ilave ettikten sonra 190 derecelik fırında 1 saat pişirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet